23 Серпня 2019
Новини

У Луцьку учні четвертих та сьомих класів залишаться без підручників?

У Луцьку учні четвертих та сьомих класів залишаться без підручників?

У Луцьку у новому навчальному році всі школи будуть стовідсотково забезпечені підручниками.

 Виключення становлять учні  четвертих та сьомих класів.

 Про це під час засідання виконавчого комітету повідомила начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко – пишуть Волинські новини.

Як пояснила головна освітянка міста, згідно з порядком забезпечення підручниками та посібниками здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23 січня 2019 року №41, розпочалася планова доставка підручників, виданих за кошти державного бюджету, для учнів 2-го, 5-го, 6-го і 11-их класів.

Зокрема, для учнів 2-го класу – 102% від замовлення ЗЗСО, 11-го класу – 105 %. Для учнів 5-го класу (інформатика) і 6-го класів (інформатика, історія) – 97%, які планово не надійшли у минулому році.

Разом із тим цьогоріч забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів середньої освіти підручниками для 1-11-их класів становитиме 100%, крім 4-го і 7-го класів.

Утім, зі слів Зіновії Лещенко, для забезпечення освітнього процесу в закладах середньої освіти Луцька, згідно з новим Порядком забезпечення підручниками, здобувачі повної загальної середньої освіти та педагогічні працівники забезпечуються безоплатно доступом до репозитарію електронних підручників, право використання яких придбано за кошти державного бюджету, шляхом розміщення таких підручників (гіпертекстових посилань на них) на відповідних сайтах.

Тому, згідно із наказом, заклади загальної середньої освіти міста зобов’язують укомплектувати бібліотечний фонд електронними підручниками.

Загалом про стан підготовки до нового 2019-2020 навчального року у закладах освіти міста йдеться на сайті Луцької міської ради.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, школярі, підручники, навчальний заклад, луцьк
В тему