22 Серпня 2019
Новини

Кого з школярів Луцька харчуватимуть у школах безкоштовно

Кого з школярів Луцька харчуватимуть у школах безкоштовно

За рішенням членів виконавчого комітету Луцької міської ради, певні категорії учнів луцьких шкіл мають право на безкоштовне харчування у школах у першому семестрі 2019-2020 навчального року.

Крім того, затверджено грошові норми видатків на організацію харчування для певних категорій дітей. Про це пишуть Волинські новини.

Як повідомила начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, у порівнянні з другим семестром попереднього року у видатках, передбачених на харчування школярів пільгових категорій населення, не змінилося нічого.

Зокрема, 25 гривень в день із бюджету міста виділятимуть для наступних категорій дітей:

- сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки;

- дітей, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків;

- дітей із малозабезпечених сімей;

- дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах;

- дітей військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, створених у відповідності до чинного законодавства України, співробітників правоохоронних органів, – на період їх відрядження для участі в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації (на підставі довідок, наказів тощо, виданих відповідними уповноваженими органами). Дозволити переносити термін безкоштовного харчування дітей з моменту надання відповідних документів на визначену кількість днів, що відповідає періоду перебування батьків в районах здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації (у навчальний період);

- дітей загиблих (померлих) військовослужбовців та осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС або учасників здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації;

- дітей осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС або учасників здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації (на підставі копії відповідного посвідчення).

Натомість, вихованців комунального закладу «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради» годуватимуть за тарифом 35,00 гривень в день на одну дитину.

«Це пов’язано з тим, що у навчально-реабілітаційному центрі діти здебільшого перебувають повний день», - пояснила головна освітянка Луцька.

Так, члени виконкому проголосували «за» такий проект рішення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, луцька міська рада, харчування, школярі, пільги
В тему