21 Серпня 2019
Новини

Вбити і розчленувати: у Зеленського хочуть приватизувати монополістів

Вбити і розчленувати: у Зеленського хочуть приватизувати монополістів

Державні компанії «Укрзалізниця» і НАК «Нафтогаз» потрібно розділити на частини і продати.

З такою заявою виступив радник президента Володимира Зеленського, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенков в інтерв’ю «Радіо НВ» Олег Устенко.

«Як можна зрушити «наше судно з густою мілини», на якій воно зараз знаходиться? Розвиток конкуренції, демонополізація економіки. Існуючі монстри повинні бути вбиті і розчленовані. Ті монстри, які існують, повинні бути вбиті і розчленовані. Я маю на увазі НАК Нафтогаз, Укрзалізницю. Ті монстри, які заважають жити і дихати не дають, типу Державної продовольчо-зернової корпорації (ДПЗКУ), Укрспирту… повинні просто піти», - зазначив представник глави держави.

Устенко також зазначив, що підприємство «Укрспирт» «має бути повністю приватизовано», а ДПЗКУ і зовсім не потрібна країні.

«Я не сприймаю всі ці розмови, що «не смійте говорити про приватизацію, коли ми знаходимося внизу піку економічного циклу». Це правда, але, по-перше, ніхто не сказав, що завтра в світі буде усміхнена ситуація для всіх ринків і для України зокрема. Там теж є загрози і серйозні ризики. Але що для нас краще: чекати, коли ситуація на ринку стане кращою і ми тоді продамо і отримаємо більше грошей, але при цьому кілька років будемо продовжувати закривати очі на те, що вимивається наш державний ресурс?» — заявив Устенко.

Радник Зеленського вважає, що Укрзалізницю потрібно розділити і продати, залишивши в руках держави «стратегічні речі і не дуже цікаві для бізнесу».

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, приватизація, володимир зеленський, президент
В тему