20 Серпня 2019
Новини

«Я – Бандера»: провідника ОУН у новому фільмі зіграє Антін Мухарський

«Я – Бандера»: провідника ОУН у новому фільмі зіграє Антін Мухарський

У новому фільмі про ватажка ОУН обіцяють розвінчати всі міфи.

Восени режисер Олег Бійма почне знімати фільм «Я – Бандера» про найбільш відомого лідера ОУН. Творці картини поставили за мету екранізувати практично все його життя – від дитинства і юнацтва, коли він був пластуном, до його вбивства в Мюнхені. На головну роль запрошений Антін Мухарський – за словами режисера, його не бентежить той момент, що актор практично не схожий на свого прототипа, пишуть «Вісті».

За словами сценариста цієї картини і батька Антіна Дмитра Мухарського, їм хочеться розвінчати ті міфи, які склалися навколо цієї історичної постаті. «Наприклад, досі багато хто вірить у те, що він сам собі заганяв під нігті голки і брався руками за розпечені праски, щоб підготувати себе до можливих тортур. Крім цього, про нього досі ходять легенди, нібито він власними руками душив котів і розпорював животи вагітним жінкам», – каже сценарист.

На цей момент картина ще не підтримана фінансово в повному обсязі. Поки лише український культурний фонд виділив півмільйона гривень на проведення експедицій з метою вивчення біографії лідера ОУН, а також на кастинг акторів. На цей момент відомо, що ще одну з ролей зіграє Богдан Бенюк. Також Мухарський-старший запевнив, що проект буде міжнародним – дівчину, в яку був закоханий Бандера, втілить іранська актриса, а якогось поляка, який у картині буде антиподом Бандери, – відомий польський актор.

Звичайно ж, Степана Бандеру не показуватимуть виключно «білим і пухнастим», а все-таки витканим із протиріч: з одного боку – активний борець, з іншого – романтичний любитель музики, який на перші зароблені гроші купив собі мандоліну.

На прохання журналістів Олег Бійма виділив два найяскравіші епізоди з життя українського політика – один зі знаком «плюс», інший зі знаком «мінус». «Зі знаком мінус, це те що мені хотілося б, щоб він був більш агресивний. Оскільки всі акції були зроблені його руками. Але мені б хотілося, щоб він сам брав револьвер у руки і вбивав ворогів. А зі знаком плюс – кажуть, що його берегли і не могли його виставляти на такі акції. Він був важливим персонажем для ОУН, а потім для УПА», – каже режисер.

Раніше Дмитро Мухарський розповідав, що новий фільм не буде політичним, а повідає про неординарну особистість лідера ОУН. Бандеру в різні періоди життя – хлопчика семи-восьми років, юнака 17 – 24 років і зрілого чоловіка – гратимуть три актори. Основний період життя і втілить Антін Мухарський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мухарський шокував «кліпом жахів» за мотивами Достоєвського (18+)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Таблоїд, антін мухарський, кіно, степан бандера
В тему

Останні матеріали