16 Серпня 2019
Новини

Хто може очолити Рівненську ОДА (перелік)

Хто може очолити Рівненську ОДА (перелік)

ЗМІ назвали прізвища кандидатів на посаду голови Рівненської облдержадміністрації.

Про це повідомляє місцеве видання ВСЕ.

Тривалий час політична ситуація на Рівненщині знаходиться у «підвішеному» стані. Все тому, що після звільнення Олексія Муляренка, ще до парламентських виборів - областю керує його заступник Ігор Тимошенко. Прихильники президента Володимира Зеленського тривалий час не можуть дочекатись рішучих змін на Рівненщині та гадають щодо достойних земляків на найвище крісло області.

Втім, як стало відомо кандидатури які обговорювались до виборів і були мешканцями Рівненщини, у Зеленського - відсунули.

Відтак, нині в кулуарах називають кілька прізвищ, що мають шанс очолити Рівненську ОДА.

Правоохоронці не планують покидати високі і приємні крісла й саме між ними нині йде найзапекліша боротьба за посаду на Рівненщині. Екс-начальники Миколаївської СБУ Олександр Калінін та Олександр Лях відомі на своїй рідній землі різними домовленостями, однак це зовсім не завадило їм стати ключовими претендентами на керівництво Рівненщиною. Відомо, що посаду начальника Олександр Калінін успадкував від батька.

Як повідомляє журналіст Сергій Никонов, Калініни пов‘язані з корупційними схемами на Миколаївщині. Також, як зазначають місцеві ЗМІ, вони активно підтримували президента - втікача Віктора Януковича. Втім, тісні бізнесові зв‘язки з різними групуваннями дозволяють при будь якій владі отримувати бажані посади. І найпевніше, це можливо у будь якому регіоні України. Приміром, кум Калініна був призначений на посаду очільника Житомирської ОДА.

Ще один одіозний правоохоронець - Олексій Лях. Він теж свого часу очолював СБУ на Миколаївщіні. Тісні стосунки з керівником Офісу президента Андрієм Богданом, дають шанс людині далекій від Рівненщини спробувати себе на посаді держслужбовця. Подейкують саме так Олексій Лях хоче показати впливовість перед очільником Миколаївської ОДА Олексієм Савченком, з яким у нього задавнений конфлікт через поділ  бюджетних коштів. 

Ще одна кандидатура – Микола Лук’янченко. Цю людину пов’язують з Ігорем Шурмою, екс-нардепом від Партії регіонів та близьким соратником Віктора Медведчука. Про це повідомляє Рівне Вечірнє.

Нагадаємо, раніше на цю посаду претендував діючий депутат Рівнеоблради Богдан Файфура, що має зв‘язки з впливовим «Укропівцем» Волині. Богдан Файфура має декілька фірм і подейкують фінансові труднощі. Також, очолити ОДА мав шанси Дмитро Соломчук, що пройшов до парламенту за списком і подейкують відмовився від посади. Також розглядалась кандидатура екс головного митника області Андрія Чаборая та директора асфальтного заводу Віталія Коваля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реклама наркотиків у Луцьку, як із цим боротись? (ВІДЕО)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, Політика, суспільство, політика, рівне
В тему