16 Серпня 2019
Новини

Лучанка розкрила шокуючу правду про дорогі косметичні засоби

Лучанка розкрила шокуючу правду про дорогі косметичні засоби

Дій активно! Живи позитивно!

Щоб уберегти себе та рідних від небезпечної «хімії», дівчина-фармацевт розробила унікальну рецептуру і тепер має справді натуральну продукцію.

Ще з 12 років Оля Самуляк зацікавилася тим, без чого життя не уявляє жодна жінка, – засобами для краси.  Креми, шампуні, лосьйони, гелі – для чого вони? Як діють? Із чого складаються? Завдяки заняттям із хімії почала вже з наукової точки зору досліджувати всі секрети краси та молодості. Поглибила та вдосконалила їх під час навчання у Львівському медичному університеті, де окремим предметом була косметологія. Закріпила знання під час проходження інтернатури. А з 2015-го, ставши дипломованим провізором, стала поглиблювати знання з косметології на різноманітних тренінгах, семінарах, вебінарах.

– Отримавши чималий багаж інформації, я вирішила дослідити, чи є дороговартісні креми класу «Люкс», ціна яких коливається від декількох сотень до декількох тисяч гривень, справді безпечнішими та кориснішими для шкіри, аніж «бюджетні» засоби. Зіставила їхній склад – і отримала глобальне розчарування: різниця фактично відсутня! – пригадує співрозмовниця.  – Та зайва витрата грошей – це ще півбіди! Куди гірше, що в багатьох розрекламованих засобах (у тому числі й для дітей) я виявила інгредієнти, які не просто не дієві – вони протипоказані та небезпечні!

Ці шкідливі компоненти , пояснює провізор, спочатку накопичуються в організмі  А коли їхня кількість стає критично великою, з'являються почервоніння, лущення, свербіж, висипка на тілі. Накопичення таких критичних інгредієнтів-гормонів, які містять косметичні та гігієнічні засоби, може спровокувати порушення балансу організму, що проявляється відчуттям хронічної втоми, сонливістю, дратівливістю, пониженою працездатністю. Навіть якщо людина перестає користуватися шкідливим засобом, його небезпечні елементи в організмі все одно лишаються і продовжують свою руйнівну дію.

Сировина для кремів – із Франції, Швейцарії, Німеччини

І от саме ці неприємні відкриття підштовхнули Олю відмовитися від «покупних» засобів, а приготувати власні – виключно з природних складових.

– Я мала уявлення, як додавати компоненти для ефективного очищення та дієвого омолодження. Я знала, як правильно їх поєднувати (бо деякі елементи руйнують одне одного).  Але всі природні засоби після трьох днів зберігання починають псуватися навіть у холодильнику  Тож справжньою проблемою було відшукати природний консервант, який би не шкодив здоров'ю, але допоміг довше зберігати засоби свіжими, – продовжує оповідачка  – Завдяки Інтернету я знайшла якісні інгредієнти для майбутніх засобів і вийшла на відомих виробників у Франції, Британії, Швейцарії, Німеччині.  Вибір зупинила на якісних сертифікованих компонентах. І поштою почала отримувати необхідні для засобів інгредієнти.

Але не думайте, що все в Олі виходило легко та просто  Адже засіб має не просто містити ті чи інші компоненти.  Він повинен мати однорідну консистенцію, не розшаровуватися, володіти приємним запахом і бути приємним на дотик.  Крім того, вимоглива розробниця хотіла, аби засіб легко наносився, швидко всмоктувався, не лишав жирного блиску та неприємної плівки на поверхні шкіри, ну і, звісно, дарував видимий ефект вже після двох-трьох тижнів застосування.

– Я увесь рік працювала за методом проб і помилок. Утім зараз досягла того, про що мріяла, – продовжує Оля Самуляк. – Спочатку виготовила креми для обличчя, рук, тіла виключно для власного користування. Дійсно хороші! Невдовзі розробила рецептуру лосьйонів та засобів для вмивання, перевірила дієвість шампунів.  Рідні та друзі апробували засоби та вказували на плюси та мінуси. А вже коли жодних зауважень не було, я запустила «виробництво на загал».

Тож тепер, маючи за плечима 5 років навчання в університеті та 4-річний досвід роботи у фармації, Оля не лише аналізує якість косметичних препаратів із полиць аптек і магазинів. Вона розробляє рецептуру власних засобів догляду за шкірою та волоссям і успішно всі ці засоби реалізовує під торговою маркою «Naturalista».

До кожного клієнта підхід має бути індивідуальним

Асортимент засобів «Naturalista» направду вражає: муси для вмивання, бомбочки для ванни, пілінги та скраби для глибокого очищення шкіри, олійки для зняття макіяжу, тоніки для освіження.

– Перш ніж запропонувати котрийсь із товарів, я насамперед надаю консультацію. Адже людина без медичної освіти може не знати, що саме потрібно для її типу шкіри. Буває, клієнт просить засіб від куперозу (судинної сіточки на обличчі), від прищів. Але це ж не тільки дерматологічна проблема, – пояснює Оля Самуляк. – Причиною можуть бути гормональний збій, неправильне харчування, стрес, брак вітамінів і мінералів. Відтак я підбираю засіб від проблем на шкірі. А першопричину куперозу, прищів тощо рекомендую лікувати медикаментозно, проконсультувавшись у профільного спеціаліста.

Пропонуючи той чи інший крем ТМ «Naturalista», Оля цікавиться й віком покупця. Бо підліткова шкіра характеризується посиленою роботою сальних залоз, і тому потребує знежирення та матування. Молодій шкірі достатньо активного зволоження. Після 30 років варто обирати засоби, що сповільнюють процес старіння та запобігають появі зморшок. Клієнтам віком 45+ ліпше обирати креми, що здатні впоратися з глибокими зморшками і дряблістю.

– Окрема група товарів «Naturalista» призначена для догляду за волоссям. Адже магазинні та навіть аптечні шампуні й бальзами з позначкою «натурпродукція» містять ну дуже багато шкідливих елементів, – переконалася дипломований провізор. – А як результат – ламкість волосся, випадіння, тьмяність та посіченість волосин. Та й шкіра голови страждає: з'являються лупа, свербіж, навіть таке серйозне захворювання, як себорея.

Популярні антиперспіранти руйнують природні процеси організму

Серед великого асортименту товарів є навіть натуральні дезодоранти. «Невже й вони бувають різні?» – запитаєте ви.

– Авжеж! – підтверджує Оля. – Великим попитом зараз користуються антиперспіранти, що блокують виділення з потових залоз. Вони шкідливі з двох причин. По-перше, природа не дарма наділила організм можливістю виділяти піт. Бо разом із потом виходять чимало токсичних речовин. У спекотну пору чи під час посилених фізичних навантажень піт виконує функцію терморегулятора: тобто допомагає організму не перегріватися. По-друге, у ролі блокувальника потових залоз виступає такий елемент, як алюміній. У невеликих дозах він не впливає на наш організм. Але що більше його накопичується, то більш помітним стає його негативний вплив: від банального свербежу до алергії, проблем із ендокринною системою, частою захворюваністю на респіраторні вірусні недуги.

Тож, якщо вам не байдуже власне здоров'я чи тим паче, коли ви вже маєте певні захворювання, то ліпше все-таки відмовитися від шкідливого антиперспіранту.

– Перш ніж запропонувати покупцям дезодорант «Naturalista», я прискіпливо розробляла його рецептуру, – зауважує Оля Самуляк. – Бо мені як жінці важливо було, аби він не залишав липкості, легко вбирався шкірою, мав легкий приємний аромат. А головне – не блокував роботи потових залоз, проте поглинав зайву вологу та перешкоджав розвитку бактерій, через які, власне, й з'являється неприємний запах.

Одне слово, про унікальні природні засоби ТМ «Naturalista» можна говорити багато. Але краще за слова розповідають про цю продукцію її шанувальники, серед яких і 4-річні дівчатка, і 75-річні жінки, і чимало чоловіків, які замовляють не лише засоби після гоління чи догляду за волоссям, а й омолоджувальні креми. Бо кожному з нас хочеться бути гарним, доглянутим, молодим. А про вік хай знає тільки паспорт!

До речі, для читачів, які зацікавилися натуральною та недорогою продукцією, Оля Самуляк люб'язно погодилася дати свій номер телефону (095) 582 78 28 (дзвоніть із 10:00 до 18:00, крім вихідних). Оля має також сторінки у соціальних мережах Facebook – Naturalista та Instagram – natural_cosmetiс_4u.

Оксана Бубенщикова

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, львів, олександр шевченко, конкурси
В тему