16 Серпня 2019
Новини

На Прикарпатті встановили собачі вбиральні за три тисячі гривень

На Прикарпатті встановили собачі вбиральні за три тисячі гривень

Дій активно! Живи позитивно!

Проблема прибирання за чотирилапими друзями сьогодні є особливо актуальною для міст і містечок. Адже їхні власники нерідко вигулюють тварин на дитячих майданчиках, в скверах тощо. Тож біля входів у міський парк імені Тараса Шевченка, що в Івано-Франківську, встановили три собачі вбиральні.

– До речі, це перші такі вбиральні, встановлені на Прикарпатті, – розповідає Руслана Василюк, директор комунального підприємства «Центр розвитку та рекреацій», до складу якого входить і міський парк. – Власне, сама вбиральня складається з трьох частин: верхня – це знак, на якому зображений песик. Це такий своєрідний вказівник для людей, які вигулюють собак, що саме тут вони зможуть взяти спеціальний пакет, щоб прибрати за тваринкою. Друга частина вбиральні – це невеличкий ящик, в якому є широка трубка, на котру намотані пакети. Тож господар може взяти пакет, щоб зібрати собачі екскременти. А тоді – викинути у ящик, який є третьою частиною вбиральні.

Висота туалету становить метр 20 сантиметрів, тому вийняти пакетик зможуть і дорослі, і підлітки, які також часто гуляють з собаками. Люди щиро радіють новинці.

– Раніше мені постійно було вкрай незручно, коли  після моєї собаки залишалися екскременти на алеях, біля кущиків, – каже Оксана Шпаковська, власниця Аліки, німецької вівчарки. – Тому тепер радію, що можу відразу прибрати після свогособаки. Дуже добре, що є така можливість.

Найближчим часом ще дві такі вбиральні мають встановити на вулиці Молодіжній біля майданчика для вигулу собак.

– Туалети купуємо за кошти комунального підприємства, – каже пані Руслана Василюк. – Вартість однієї собачої вбиральні коштує три тисячі гривень. Радує те, що люди з розумінням ставляться до цього, і таким чином майданчики, парк стануть чистішими.

Ксенія Фірковська

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, олександр шевченко, конкурси
В тему