15 Серпня 2019
Новини

Волонтери: у штабі ООС брешуть про «перемир’я» (інфографіка)

Волонтери: у штабі ООС брешуть про «перемир’я» (інфографіка)

Волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InfoNapalm заявили про заниження кількості обстрілів в зоні ООС в звітах українських військових.

Про це йдеться у заяві групи, повідомляє LB.ua.

Згідно з даними волонтерів, у штабі ООС занижували кількість обстрілів на 80%, і тільки після початку розслідування і отримання суспільного резонансу різниця між даними штабу і спостерігачів СММ ОБСЄ скоротилася до 30%.

Навіть в ті дні «хлібного перемир’я», коли ООС повідомляла про повній тиші на лінії розмежування, наблюателі ОБСЄ фіксували від двох до шести обстрілів.

За період з 28 липня по 4 серпня в штабі ООС подали дані про обстріл бойовиків на 32% менше, ніж СММ ОБСЄ. За третій тиждень «перемир'я» в період з 5 по 11 серпня українські військові знову подали статистику, яка на 31% відрізнялася від даних ОБСЄ.

«Таке тривале заниження даних про обстріл виглядає як бажання видати бажане «перемир'я» за дійсне», - відзначили волонтери Inform Napalm. У співтоваристві підготували інфографіку по обстрілу на Донбасі від ОБСЄ і ООС.

Нагадаємо, «хлібне перемир’я» було оголошено 21 липня безстроково, протягом першого тижня, за даними штабу ООС, бойовики здійснили тільки 3 обстрілу, потім кількість порушень режиму тиші початок поступового збільшуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майдан і напад на Чорновіл: адвокатка розказала, що інкримінують Гримчаку

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, київ, суспільство, обстріли, війна на сході україни
В тему