15 Серпня 2019
Новини

«Червоний» рівень загрози: у Ковелі стартували антитерористичні навчання

«Червоний» рівень загрози: у Ковелі стартували антитерористичні навчання

У рамках відпрацювання дій силовиків у разі теракту в райцентрі на Волині встановили «найвищий рівень терористичної загрози».

У Ковелі, де у четвер, 14 серпня, розпочалися планові антитерористичні навчання, встановлено «червоний» рівень терористичної загрози. Про повідомила прессекретар Волинського УСБУ Іванна Поліщук, передає онлайн-видання «Конкурент».

Служба безпеки України просить жителів та гостей регіону із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців. Так, на період проведення навчань на окремих територіях регіону можливе тимчасове запровадження особливого режиму, зокрема обмеження або заборона руху автотранспорту і пішоходів, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд автомобілів тощо.

У випадку виявлення підозрілих осіб або предметів, отримання інформації про наміри здійснення терористичної, диверсійної, розвідувально-підривної діяльності звертатися до Управління СБУ у Волинській області за телефонними номерами: (0332)24-22-10, 097-7-911-911, e-mail usbu_vol@ssu.gov.ua, або за номером 102.

Довідково:

«Сірий (можлива загроза)» –оголошується при наявності факторів, що сприяють вчиненню терористичного акту. Особливих заходів реагування він не передбачає: проводиться профілактична робота з населенням, інформування, вивчення нових методів боротьби з тероризмом, взаємодія з міжнародними структурами. 

«Синій рівень (потенційна загроза)» – вводиться, якщо є інформація про підготовку теракту, яка потребує підтвердження. У цьому випадку регіональні органи СБУ складають списки об'єктів, які можуть опинитися під загрозою, шукають потенційних терористів, проводять додатковий інструктаж правоохоронців і працівників стратегічних об’єктів. Також посилюються заходи безпеки в громадських місцях та на об’єктах можливих атак, проводяться навчання з реагування на теракти. 

«Жовтий (можлива загроза)» оголошується при наявності достовірної (підтвердженої) інформації про підготовку до теракту. Спецслужби перевіряють лікарні та сховища, посилюють пропускний режим на стратегічних об’єктах, шукають там вибухівку і зброю, організовують навчання рятувальників, розповідають людям через ЗМІ, як діяти у випадку теракту. Також збирається позачергове засідання Міжвідомчої координаційної комісії Антитерористичного центру. 

«Червоний (реальна загроза)» вводиться при вчиненні терористичного акту. Тут тільки превентивних заходів вже недостатньо: потрібно мінімізувати і ліквідувати наслідки теракту, евакуювати людей у разі загрози їх життю, забезпечити охорону їх майна. АТЦ розробляє план антитерористичної операції, звітує перед президентом і Кабміном. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, ковель, навчання
В тему