14 Серпня 2019
Новини

Медики вигадали пігулки від самотності

Медики вигадали пігулки від самотності

Американські вчені розробили медикаменти від самотності. Препарат допоможе розслабитися та подолати страх спілкування з іншими людьми.

Про це повідомляє Йод.Медіа.

Вчені переконують, що самотність – це не лише дискомфортне відчуття, а і почуття, небезпечне для здоров`я. Як показало останнє дослідження, міленіалів вважають найсамотнішим поколінням, адже у кожного четвертого представника Y-покоління немає друга. А ще одне дослідження каже, що ізоляція від суспільства впливає на наш організм більш негативно, ніж пачка сигарет, викурена за 1 день.

І ось дослідники з університету Чикаго вирішили покінчити з цією проблемою раз і назавжди. Вони розробили пігулки від самотності. У їхньому складі спеціальний гормон прегненолон, що знижує тривогу, пов`язану з «ізоляцією від суспільства».

Препарат спочатку протестували на лабораторних мишах, а згодом на добровольцях, які скаржились на хронічну самотність. Учасників експерименту розділили на 2 групи: одним протягом півтора року давали виготовлені пігулки, а іншим – плацебо. До речі, ніхто з піддослідних не знав, що вони приймають. Виявилося, що пігулки справді діють.

Провідна дослідниця Стефані Качіоппо каже, що новий препарат допоможе людям позбутися страху відторгнення та розслабить їх у спілкуванні з іншими.

Але були і такі, хто розкритикував даний препарат. Ці лікарі і пацієнти порівняли пігулки з бумом ліків проти тривожності, які просто формують нездорову залежність від препарату, але ніяк не усувають проблему.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, цікаво знати, таблетки, здоров'я, Курйози
В тему