14 Серпня 2019
Новини

Прикордонник Луцького загону брав «на лапу» за пропуск контрабанди (фото)

Прикордонник Луцького загону брав «на лапу» за пропуск контрабанди (фото)

Затриманий охоронець держкордону був учасником «цигаркової» схеми.

На хабарі викрили інспектора Луцького прикордонного загону, який отримував гроші за те, що сприяв переміщенню контрабанди через кордон, повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що інспектор відділу прикордонної служби «Висоцьк» третьої категорії налагодив механізм отримання грошей від громадян за сприяння у незаконному переміщенні через державний кордон з України до країн Євросоюзу тютюнових виробів.



СБУвці задокументували факт вимагання сержантом від місцевого жителя неправомірної вигоди у сумі 15 тисяч гривень за сприяння у переправленні через державний кордон 25 ящиків цигарок. Правоохоронці затримали прикордонника поблизу державного кордону після отримання другої частини хабара у розмірі 10 тисяч гривень. Раніше задокументували одержання зловмисником першої частини неправомірної вигоди.



У межах кримінального провадження, розпочатого за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших ймовірних фактів протиправної діяльності інспектора. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. 

Заходи з викриття прикордонника проводилися спільно з Територіальним управлінням ДБР у м. Львові, за процесуальним керівництвом військової прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор-«алконавт» скоїв стрілянину біля кафе

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему