14 Серпня 2019
Новини

Росія розташувала в Криму дальні безпілотники

Росія розташувала в Криму дальні безпілотники

Росія розташувала в анексованому Криму ескадрилію далеких безпілотників Форпост.

Про це повідомляє газета «Известия» з посиланням на Головний штаб ВМФ РФ в середу, 14 серпня.

«До складу 318-го змішаного авіаційного полку, що базується під Севастополем, увійшла окрема ескадрилія далеких БПЛА Форпост. Вони можуть вести розвідку і давати цілевказівки ракетних систем кораблів, берегових комплексів Бастіон і артилерії», - йдеться в повідомленні.

Стверджується, що безпілотники розмістили під Севастополем ще навесні. Ефективність нового підрозділу була перевірена під час недавніх флотських навчань. Досвід застосування дронів визнали успішним.

«Надалі на озброєння ЧФ надійде модернізована версія безпілотника Форпост-М», - пише видання.

Російський тактичний безпілотник Форпост являє собою ліцензійну копію ізраїльського Searcher mk ii, зібраного на Уральському заводі цивільної авіації (УЗГА) у 2010 році. До 2018 року в російській армії було близько 30 комплексів Форпост, зібраних з імпортних комплектуючих. Планувалося, що з 2019 року Міноборони Росії почне отримувати повністю локалізовані машини, які пройшли модернізацію з урахуванням бойового досвіду в Сирії - Форпост-М.

Безпілотний комплекс Форпост включає в себе три літальних апаратів і наземну станцію управління. Маса одного апарата становить 450 кг, корисне навантаження - 100 кг, запас палива - 99 кг.

Безпілотник може розганятися до 200 км/г, здатний здійснювати розвідку з висоти 5 км протягом 17 годин в радіусі до 250 км від розташування оператора.

Нагадаємо, навколо окупованого Криму пропонують оголосити морський режимний район. Відповідну пропозицію було озвучено представниками Держгідрографії України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, НП, росія, крим
В тему