13 Серпня 2019
Новини

На Волині кавуном отруїлася дворічна дитина

На Волині кавуном отруїлася дворічна дитина

Фахівці Ковельського міжміськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» провели епідеміологічне розслідування за фактом  харчового отруєння мешканця  селища Голоби  2017 року народження.

Зі слів матері, захворювання у дитини пов’язане із вживанням кавуна, придбаного на території селищного ринку, повідомляють у Волинському обласному лабораторному центрі.

Перші ознаки отруєння кавуном з’являються через 1-6 годин після його вживання. Це – дискомфорт у кишківнику, нудота, головний біль, розлад шлунку, слабкість (саме з таким переліком звернулись у інфекційне відділення). Варто зазначити, що більшість здорових людей не матиме проблем з нітратами, адже в допустимих нормах нітрати абсолютно не страшні. Проте, якщо їх споживати з їжею або водою надто багато, вони починають концентруватися в організмі у великій кількості й тоді перетворюються на нітрити, які вже дійсно несуть шкоду.

Нудота, діарея, біль у животі супроводжують кишкові інфекції, зокрема, сальмонельоз та лістеріоз. Salmonella та Listeria живуть на поверхні немитих овочів, особливо тих, що продають на землі, трасі чи на ринку біля м’яса. Якщо їх різати і куштувати перед купівлею, чи їсти вдома немитими, то бактерії з поверхні потраплять у м’якоть і згодом в кишківник. Достатньо навіть купити півкавуна в супермаркеті, щоб у розріз потрапили бактерії. Тож загрозу здоров’ю становлять і  брудні кавуни.

Про цей факт  можливого отруєння  баштанною продукцією проінформуали  Ковельський підрозділ Держпродспоживслужби  у Волинській області для вжиття заходів.

Читайте також:

На Львівщині отруїлися діти і підлітки

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, отруєння, кавун, ковель, діти
В тему