10 Серпня 2019
Новини

«Впав до мінімуму»: рейтинг Путіна вперше за 18 років реально знизився

«Впав до мінімуму»: рейтинг Путіна вперше  за 18 років реально знизився

Підтримка вірних прихильників президента Росії Володимира Путіна реально знизилась  - голосувати за нього на виборах готові тільки 43%.

Про це йдеться в дослідженні фонду «Общественное мнение» (ФОМ), передає Бі-Бі-Сі.

 Якщо б президентські вибори відбулися найближчої неділі, Путіна підтримали б 43%.

Це найнижчий показник, зафіксований соціологами за минулі 18 років. Лише у квітні 2001 року за Путіна були готові голосувати менше - 42%.

 При цьому, як показало опитування ФОМ, рейтинги інших політиків не змінилися. Також, за даними ФОМ, знизилося число тих, хто вважає, що Путін на посаді працює добре - з 64% у липні до 60% зараз. 27% повідомили соціологам, що президент РФ на посаді працює погано, а 12% вагалися з оцінкою. Це рівень грудня-січня 2018-2019 року, в той момент рейтинги Путіна переживали чергове зниження.

Також 36% заявили, що стали менше довіряти президенту Росії за останній місяць - і лише у 15% довіру до глави держави зросла. 49% не змогли відповісти на це питання.

 В кінці липня 2019 соціологи «Левада-центру» з'ясували, що більше третини росіян (38%) не хотіли б, щоб Путін залишився президентом після закінчення нинішнього терміну в 2024 році. Експерти пов'язують зниження рейтингу з масштабними пожежами в Сибіру і протестами через вибори в Мосміськдуму - і прогнозують подальше падіння підтримки Путіна.

 Також у даних дослідження говориться, що майже 40% росіян не хочуть бачити Путіна президентом після 2024 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, володимир путін, президентський рейтинг
В тему