9 Серпня 2019
Новини

На Волині під суд іде «земельник», який проциндрив 2 гектари державного лісу

На Волині під суд іде «земельник», який проциндрив 2 гектари державного лісу

На Волині судитимуть начальника відділу Держземагентства, через незаконні дії якого з державної власності вибуло 2 га земель лісового фонду вартістю 425 тис. грн.

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про зловживання начальником відділу Держземагентства в одному з районів області службовим становищем, що завдало тяжких наслідків охоронюваним законом державним інтересам, та вчинення ним службового підроблення документів, інформує прес-служба наглядового відомства.

Унаслідок незаконних дій посадовця, який на підставі ним же виданих та підписаних підроблених документів протиправно погодив документацію із землеустрою, громадянину було передано у приватну власність  для ведення особистого селянського господарства земельну ділянку лісового фонду загальною площею 2,0 га та вартістю 425 тис. грн.

Таким чином 2 га земель лісового фонду вибули із державної власності.

Начальника відділу Держземагентства обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 364 та частиною 2 статті 366 КК України, й невдовзі він постане перед судом.

За вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та штрафом до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Задля повернення землі в державну власність прокуратура подала позов, який перебуває на розгляді в суді.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, прокуратура
В тему

Останні матеріали