9 Серпня 2019
Новини

9 серпня: чому сьогодні школярам варто їсти капусту

9 серпня: чому сьогодні школярам варто їсти капусту

9 серпня 2019 українці вшановують святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

9 серпня: пам'ятні дати

У п'ятницю - Міжнародний день корінних народів світу, заснований у 1994 році Генеральною Асамблеєю ООН. В даний час загальна чисельність корінних народів на планеті становить приблизно 370 мільйонів людей, які живуть більш ніж в 90 країнах і представляють безліч мов і культур. І хоча корінні народи складають лише 5% населення Землі, на їх частку припадає 15% найбіднішого населення планети.

Ще 9 серпня - Міжнародний день книголюбів. Спочатку він з'явився в США, але потім завоював світ. Це свято відзначають письменники, поети, літератори, видавці і, звичайно, читачі – ті люди, для яких власне книга і створюється. Одним з явищ сучасного життя стали електронні книги, що дозволяють завжди мати при собі компактний гаджет, що містить величезну кількість літературних творів. Але для багатьох залишається важливим саме паперовий те, що можна з трепетом взяти в руки з книжкової полиці і почитати. У 1483 році була відкрита Сикстинська капела. У 1803 році відбулася перша демонстрація пароплава, винайденого Робертом Фултоном. У 1859 році американець Натан Еймс запатентував ескалатор.

Неофіційні свята - День повітряних поцілунків, День святого великомученика Пантелеймона – покровителя всіх лікарів і цілителя хворих і День плетінь.

9 серпня іменини, день ангела

У п'ятницю, 9 серпня, свої іменини святкують: Анфіса, Герман, Іван, Кирило, Наум, Костянтин, Микола, Платон.

Знак Зодіаку 9 Серпня - Лев

Стихія Знака: Вогонь.

Ваш знак Зодіаку має безпосереднє відношення до знаків Вогню, які володіють наступними якостями: великодушність, величність, творчість, різнобічний розвиток, лицарство.

9 серпня прикмети та повір'я

  • Якщо на Пантелеймона завиваються качани капусти, то осінь буде холодною.
  • Трави, зібрані 9 серпня, володіють цілющими властивостями.
  • Якщо мураха вхід в мурашник закладає, то невдовзі піде дощ.
  • Коники стрибають і скрекочуть – на суху і ясну погоду.
  • Якщо хворий у церкві відстоїть молебень на честь святого Пантелеймона, а вдома молитися буде на його ікону, то скоро одужає.
  • Щоб дитині навчання добре давалася, їй потрібно в цей день з'їсти трохи капусти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, який сьогодні день, яке сьогодні свято, день ангела
В тему