6 Серпня 2019
Новини

Мобільні оператори України готуються змінювати тарифи

Мобільні оператори України готуються змінювати тарифи

Kyivstar, Lifecell і Vodafone планують змінити надання своїх послуг.

Про це на сторінці в Facebook повідомила державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Марія Процішен.

Планують змінити умови тарифікації для абонентів.

Тепер чотири тижні не будуть вважатися за пакетний місяць.

«Розглядали комітетом рекомендаційні роз’яснення для всіх трьох операторів мобільного зв’язку (Kyivstar, Lifecell, Vodafone). Кожен оператор визнав, що проблема справді існує, і готовий виправляти», – розповіла Марія Процішен.

Не всі оператори хочуть забирати 28-денний розрахунковий період, але готові зробити альтернативні пропозиції для розрахункового періоду в місяць.

Остаточне рішення поки що не ухвалено.

«Я не можу прогнозувати, яке остаточне рішення прийме комітет, однак впевнена, що так, як зараз, не залишиться», – додала Процішен.

«Постановою КМУ №295 встановлено, що «розрахунковим періодом є поточний календарний місяць» без прив’язки до абонплати, контрактних абонентів чи абонентів, що обслуговуються на умовах передплати. Додатково зазначу, що дрібніші оператори рухомого (мобільного) зв’язку встановлюють своїм розрахунковим періодом виключно місяць та не розділяють позицій крупніших операторів щодо звуженого тлумачення норм вищезгаданої постанови КМУ, що давало б можливість змінювати розрахункові періоди в довільному порядку», - повідомила представниця відомства.

Єдиний розрахунковий період (а, відповідно, і вартість, яка встановлюється за цей розрахунковий період) дає можливість абоненту ефективно співставляти ціни різних операторів, різних тарифних планів, порівнювати їх та приймати зважені рішення з врахуванням вартості таких послуг.

Так мобільний оператор «Київстар» поміняв з 1 травня 2018 року кілька тарифних пакетів для своїх контрактних абонентів. А Vodafone готує тариф з абонплатою 30 грн/міс. Вартість послуг в тарифі Vodafone 4G Smart S знімається щомісяця від дати переходу в тариф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, зв'язок, тарифи, україна
В тему