6 Серпня 2019
Новини

5 порад експертів, як правильно вищіпувати брови в домашніх умовах

5 порад експертів, як правильно вищіпувати брови в домашніх умовах

Як і у будь-якої іншої б'юті-процедури, вищипування брів теж має свої правила. Звичайно, сьогодні не потрібно прикладати для цього багато зусиль: брови-ниточки остаточно вийшли з моди, а головні позиції зайняли недбалі пухнасті бровки природної форми. Але за ними потрібен догляд!

Є велика різниця між стильною недбалістю і недоглядом.

Як правильно доглядати за бровами

1. Використовуйте пінцет

Такий інструмент максимально зручний для самостійного використання в домашніх умовах, особливо якщо він скошеної форми, а не прямий. Ним зручно вищипувати пушок, захоплювати короткі і світлі волоски, не пошкоджуючи при цьому волосяну цибулину і епідерміс.

2. Не захоплюйтеся

Незважаючи на біль і неприємні відчуття, процес позбавлення від зайвих волосин може бути вельми медитативним - не встигнете отямитися, як від красивих, густих брів залишиться дві з половиною волосинки. Тому фахівці радять сідати вищипувати брови тільки в випадках крайньої необхідності і бути гранично уважними, щоб не зіпсувати природну форму назавжди або не зруйнувати волосяну цибулину.

3. Підготуйте форму заздалегідь

За допомогою олівця для брів або тіней підфарбуйте брови такої форми, яку ви хочете отримати в результаті після вищипування. Все, що залишиться за межами - зайве. Так ви вбиваєте двох зайців одним пострілом: ви заздалегідь знаєте і бачите, якої форми будуть брови, і можете оцінити, йде вона вам чи ні, і ви точно не помилитися. Цим лайфхаком користуються і новачки, і професіонали в салонах. 

4. Не вищіпуйте брови зверху

Таку роботу можна довірити тільки професіонау. Це пов'язано з тим, що волосяні цибулини там, де шкіра стає більш щільною, дуже крихкі і їх легко зруйнувати. Тобто волосків на цьому місці може більше не вирости. Добре, якщо ви підібрали ідеальну форму і не захопилися вищіпуванням. Але якщо ви переборщили, лисина на тому місці може залишитися на все життя. Вищіпуйте тільки нижню частину брів.

5. Не використовуйте збільшуюче дзеркало

Взагалі подібний інструмент - легальний спосіб катування, адже він показує абсолютно всі недоліки шкіри. Так, спершу може здатися, що для видалення зайвих волосків збільшуюче дзеркало - це те, що потрібно. Однак саме це збільшення може зіграти з вами поганий жарт. Ви зможете бачити лише частину однієї брови. Якщо ви вищіпуєте не за намальованою формою, може виявитися, що з вищіпуванням ви перестаралися. Намагайтеся робити це біля звичайного дзеркала, де ви можете бачити все обличчя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, краса, здоров'я, поради
В тему