2 Серпня 2019
Новини

На Львівщині дівчинка впала в багаття

На Львівщині дівчинка впала в багаття


У Львівській області 7-річна дівчинка впала у вогонь, коли перебувала в лісі разом із сім'єю.

Про це повідомляє Galnet. 

Згідно з повідомленням, інцидент стався під час сімейного відпочинку в лісі. Дівчинка разом із батьками та молодшим братом виїхали на природу, щоб відсвяткувати ювілей бабусі. 

Між дітьми виникла суперечка, хто першим смажитиме картоплю. Хлопчик легенько штовхнув сестричку, і вона впала у вогонь. 

Внаслідок цього дитина дістала глибокі опіки обличчя, рук та грудини. Її шпиталізували до реанімаційного відділення, де вона провела два тижні. Після лікування вона ще цілий місяць не виходила на сонце. Як не намагалися лікарі, однак від опіків у дівчинки залишилися неестетичні плями на тілі.

За словами завідуючого опіковим відділенням Львівської обласної клінічної лікарні № 8 Василя Савчина, перше, що потрібно зробити при опіках, це ліквідували доступ сонячного проміння до шкіри. Від сонця обпечена шкіра швидше гине, а рана стає глибшою.

Також варто пам'ятати, якщо опік пошкодив 10% тіла, то можливий опіковий шок. Наприклад, долоня - це 1% тіла, рука або голова - 9%, а нога - 18 % тіла. І головне, на третій день після опіків починається інтоксикація організму.

Нагадаємо, раніше на Волині 5-річний хлопчик отримав 20% опіків через пустощі з вогнем. Він вилив легкозаймисту речовину до багаття в пічку.  

А нещодавно під час пожежі, що трапилася у селі Грудки на Волині, постраждав 14-річний підліток.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, НП, опіки, лікування, львів, діти, медицина
В тему