2 Серпня 2019
Новини

В Чехії український рекет «кришує» заробітчан

В Чехії український рекет «кришує» заробітчан

У Чехії орудує банда українських рекетирів, які загрожують українським бізнесменам і заробітчанам.

Про це повідомляє Vinegret.cz з посиланням на доповідь Національного центру боротьби з організованою злочинністю за підсумками 2018 року.

Попередньо відомо, що зловмисники полюють на українських бізнесменів у Чехії. Вони вимагають «данину» за так званий «дах». Злочинці загрожують насильством і фізичною розправою як самим бізнесменам, так і їх родичам в Україні.

«Ця злочинна діяльність домінує насамперед серед громадян української національності, жертвами яких стають їхні співвітчизники, котрі займаються підприємництвом на території Чехії. Бізнесменів змушують платити за так званий «захист», погрожуючи насильством і розправою над ними самими, так і над їхніми родичами в Україні», - йдеться в документі.

У 2018 році подібні випадки були зареєстровані у всіх регіонах країни, крім Центральночеського, Устецького і Карловарського краю, - йдеться в документі. Тобто такі випадки були зареєстровані в десяти з 13 регіонів країни.

Експерти кажуть, що «кришування» процвітає тому, що правоохоронні органи Чехії прикрили схеми податкового шахрайства, які були популярні серед української мафії. Тепер бандитам потрібно шукати інші шляхи наживи. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, суспільство, НП, рекет, заробітчани, українці, чехія
В тему