2 Серпня 2019
Новини

День пророка Іллі: чого не можна робити сьогодні

День пророка Іллі: чого не можна робити сьогодні

У православній традиції в п'ятницю, 2 серпня, християни вшановують пам'ять пророка Іллі.

Цей біблійний персонаж нібито володів особливими уміннями і був піднесений живим на небеса.

У Біблії ім'я Іллі згадується і в Старому, і в Новому завіті. За поданням Ілля творив чудеса, він міг молитвою припинити або викликати дощ, зціляв хворих, а також зводив вогонь з неба, щоб карати грішників і воскрешати людей.

За свої благодіяння його піднесли на небеса ще за життя. У ікони пророка Іллі можна просити про виконання будь-якого прохання.

Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній зазначив у себе на сторінці в Facebook, що серед старозавітних святих пророк Ілія був найзначнішим за вкладом в поширення віри.

«Свята Церква вшановує пам’ять найбільшого серед старозавітних святих – пророка Божого Ілію. Він був людиною, що мала непохитну віру в Бога, безмежну надію на Нього, і все життя присвятила ревному служінню Йому. Ілля був великим пророком, чудотворцем, який жив майже за тисячу років до Різдва Христового, але сміливо викривав тодішніх правителів і народ, їхні пороки і пристрасті, а натомість закликав навернутися до правди, до істинного Бога, до справжньої віри», - пояснив митрополит.

Заборони в Іллін день

Наші предки вірили, що в свято Іллі і після нього краще не купатися у відкритих водоймах. Тоді нібито біля води збирається нечисть, яка може нашкодити людині.

Також вважалося, що в цей день вся нечисть рятується від вогняного покарання святого і перетворюється в тварин. Тому в свято було прийнято не випускали з будинку тварин, щоб в них не вселився злий дух.

Є заборона на роботу в поле, за яку пророк може покарати вогнем.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, який сьогодні день, пророк
В тему

Останні матеріали