2 Серпня 2019
Новини

Наче епідемія: на Львівщині підлітки масово тікають з дому

Наче епідемія: на Львівщині підлітки масово тікають з дому

На Львівщині з початку року до правоохоронців надходило і продовжують надходити заяви про зникнення дітей.

Згодом, на щастя, діти знаходяться живі та неушкоджені, пише 4studio.

Зникають переважно підлітки шкільного віку. До їх пошуків задіюються працівники поліції,  громадськість,  небайдужі громадяни…

Згодом, дітей знаходять і в більшості випадків, з‘ясовуються, що діти втікають з дому не вперше і не все так благополучно у сім‘ях де вони проживають…

Приміром, лише за останні кілька днів правоохоронці зафіксували два подібні випадки:

У Галицький відділ поліції 30 липня з заявою про зникнення  неповнолітніх дітей – двійнят, тринадцятирічних хлопчика і дівчинки, звернулась львів’янка. Встановлено, що 29 липня близько 22.45 діти вийшли з дому по вул. Костомарова, 20 у Львові і не повернулись.

Згодом, зниклі двійнята знайшлися.

Як повідомляє «Муніципальна варта Львова», дітей виявили на вулиці у центрі міста близько 17.00 години. Знайти брата та сестру працівникам поліції вдалось завдяки сприянню одного з мобільних операторів. А також допомагали друзі двійнят та інші добровольці.

«Діти здорові та неушкоджені. Проте, правоохоронці вирішують питання про позбавлення мами і тата двійнят батьківських прав. А дітей можуть скерувати у притулок. З дому вони втікають вже не вперше. Виховує їх лише матір», – зазначається у дописі.

Цього ж дня, 30 липня, у Стрийський відділ поліції близько 23.00 з заявою про зникнення свого п’ятнадцятирічного сина звернувся мешканець райцентру. За словами батька, хлопець пішов з дому 27 липня та  не повернувся.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управліня Національної поліції у Львівській області, поліцейські оголосили неповнолітнього у розшук та відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України з приміткою «безвісно зниклий». До розшуків були залучені працівники Стрийського відділу та інших підрозділів поліції Львівщини, а також небайдужі мешканці району.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами було встановлено, що підліток перебуває в Івано-Франківській області – там його і виявили оперативники та працівники ювенальної превенції Стрийського відділу поліції.

«Хлопець здоровий та неушкоджений, невдовзі його доставлять додому, де з ним працюватиме психолог, а також буде вирішуватися питання про поміщення хлопця у дитячий притулок», – повідомили  у поліції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, підлітки, втеча
В тему