30 Липня 2019
Новини

В Індії виявили в шлунку 1,6 кілограма прикрас

В Індії виявили в шлунку 1,6 кілограма прикрас

 В Індії, штаті Західна Бенгалія, 22-річна мешканка потрапила до лікарів з сильними болями в животі. Рентген показав, що в її шлунку зберігається багато прикрас.

Понад півтора кілограмів предметів, включаючи дуже дорогі прикраси, витягли хірурги з шлунка молодої жінки, про це розповіло видання Hindustan Times.

Під час операції хірурги витягли з травного тракту цієї незвичайної пацієнтки вражаючу кількість предметів - 69 ланцюжків, 80 сережок, 46 монет, 8 медальйонів, 11 кілець для носа, 5 браслетів і наручний годинник.

Вага виявленого хірургами «скарбу» склала 1,6 кілограма, його вартість оцінили в 53 тисячі фунтів стерлінгів.

Лікарі, що знайшли в шлунку індіанки скупчення прикрас, поговорили з її рідними. Близькі пацієнтки розповіли: в будинку помічали зникнення прикрас. Коли дівчину розпитували про них, вона починала плакати.

Пацієнтка була направлена лікарями до психіатра.

Прагнення їсти що-небудь неїстівне відомо в науці як парорексія або пікацизм. Діагноз про наявність такого порушення ставиться після того, як потяг до поїдання неїстівних речовин спостерігалося протягом мінімум місяця. Виникнення парорексіі пов'язують з вадами розвитку і психіатричними розладами.

Звичка поїдати неїстівні речі аж ніяк не безпечна, вона може привести до необхідності хірургічного втручання через кишкову непрохідність, а також до менш помітних зовні явищ, на зразок харчових дефіцитів або паразитарних хвороб.

Крім того, можна отримати отруєння токсичними компонентами неїстівних предметів і постраждати у зв'язку з цим від пошкодження мозку. Також в подібній ситуації виникає підвищений ризик розриву шлунку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, індія, прикраси, хвороби, лікарня, Курйози
В тему

Останні матеріали