29 Липня 2019
Новини

У Володимирі-Волинському відгуляли День міста (фото)

У Володимирі-Волинському відгуляли День міста (фото)

У неділю, 28 липня, місто Володимир-Волинський відзначило 1031-річчя заснування.

Представники влади і громади Володимира-Волинського, іноземних делегацій, гості міста віддали шану загиблим Героям, поклавши квіти до обеліска Слави та дошки Пам’яті загиблим воїнам АТО, повідомляють у міській раді.

Володимирська громада, влада і гості рушили на центральну площу Героїв. Під супровід військового оркестру присутні поклали квіти до обеліска Слави та дошки Пам’яті загиблим в зоні АТО Героям, – інформує офіційний сайт міста.

Віддати шану полеглим прийшли також військовослужбовці та родини загиблих в антитерористичній операції воїнів. Пам’ять про бійців присутні вшанували хвилиною мовчання.

Того ж самого дня відбулися урочистості з нагоди 1031-річчя заснування міста.

Захід розпочався з виступу народного аматорського театру-студії «Різнобарв’я» на сцені біля історичного музею.

З втупним вітальним словом звернувся до містян та гостей Володимира міський голова Петро Саганюк, який акцентував на тому, що День міста – свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав, щоб залишитися назавжди.

«Володимир-Волинський може пишатися тим, що в ньому народжуються і зростають покоління талановитих і працелюбних людей, які разом складають одну велику сім’ю», – зазначив міський голова.

Не оминув очільник міста і теми військових подій в Україні та висловив щирі слова великої вдячності бійцям, які боронять територіальну цілісність нашої держави.

За значний вклад у розвиток міста були нагороджені працівники освіти, культури, медицини, військовослужбовці, громадські активісти. Під час заходу оголосили пpо пpисвоєння звання Почесного гpомадянина міста «волинському Фаберже» Анатолію Бойку та вpучили йому відповідну відзнаку.

З вітальним словом до містян звеpнулися пpедставники місцевої, обласної влади та наpодний депутат Ігор Гузь. Зокрема, привітати володимир-волинців прибули виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, тимчасовий виконувач обов’язків виконавчого директора Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар’яна Конончук, виконувач обов’язків голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Киричук, Пьотр Матусяк – заступник Консула Республіки Польща у місті Луцьк, Роман Ющук – міський голова Любомля, делегації міст Дубно, Нововолинська, Луцька, Коростеня, делегації з Польщі (міст Ленчиця, Кентшин та повіту), які очолювали Агата Шкоп, Ричард Нєдзьолка, Міхал Кохановскі, а також із Німеччини (місто Цвікау), яку очолив Свен Дітріх. Приєдналася до вітань Казмірчук Віра Євстафіївна – доктор медичних наук, професор, директор інституту імунології та алергології НМУ ім. Богомольця.

Виконавці та твоpчі колективи «Розмай», «Володимирські музики», «Родослав», «Мелодія», «Награш» пpивітали гостей вокальними номеpами.

Читайте також:

Сьогодні в Україні відзначають річницю хрещення Русі

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему

Останні матеріали