28 Липня 2019
Новини

В Україні оголосили рейд на матерів-одиначок

В Україні оголосили рейд на матерів-одиначок

В Україні через збільшення кількості матерів-одиначок, які отримують соціальну допомогу, їх матеріальне становище та членів сім'ї без попередження перевірятимуть відповідні служби.

Отже, жінки, які отримують субсидії на дітей, тепер під контролем соціальних служб, - про це інформує Сьогодні.

Останнім часом заради грошей українці почали проводити різного роду афери і, щоб подібного не відбувалося, працівники соціальних служб часто влаштовують рейди на фейкових матерів-одиначок.

За подібне шахрайство суд примушує повертати державі десятки тисяч гривень. Покаранням можуть бути як штрафи, так і позбавлення волі. Для цього можуть навіть опитати сусідів.

Самі матері ставлять себе під загрозу, адже через те, що офіційно батька немає, жінка не зможе зажадати аліменти при розлученні. Батько, який вирішив поставити у свідоцтві про народження риску заради соцвиплат, не має права відвідувати дитину в лікарні, забирати зі школи, приймати рішення про місце проживання і виїзд дитини за кордон.

«Поки біологічний батько не визнає, що дитина його, чи не зробить ДНК-тест, мати не зможе вимагати аліменти навіть через суд», - заявив експерт Коваленко.

Щоб встановити офіційне батьківство, доведеться звертатися до суду. Це може зайняти не один місяць. 

Нагадаємо, що Мін'юст стягнув на користь дітей 837,7 млн гривень аліментів за рік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, субсидії, соцвиплати, мінсоцполітики, розлучення, аліменти
В тему

Останні матеріали