27 Липня 2019
Новини

Затримали «голівудського» ватажка банди, яка два роки грабувала ювелірки по всій Україні

Затримали «голівудського» ватажка банди, яка два роки грабувала ювелірки по всій Україні

Оперативники Нацполіції затримали ватажка банди, яка грабувала ювелірку по всій Україні і переховувалася більше року. 

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції. 

Зазначається, що оперативники Департаменту карного розшуку та херсонського главку поліції 14 місяців розшукували злочинців, які здійснювали напади на ювелірні магазини.

«Для їхнього затримання ми розгорнули спецоперацію. Обмежили рух транспорту, аби перекрити підозрюваним шляхи відходу. Проте цивільні автіки почали об’їжджати територію і опинилися у зоні вогню. Аби не допустити жертв, КОРД не відкрив вогонь по учасникам групи. І не помилилися. Кількість вилученої зброї тільки підтвердила це.  Тоді у них в авто було 5 автоматів, гранатомет та гранати», – розповів перший заступник начальника Департаменту карного розшуку Сергій Прудченко.

Сума завданих збитків становить більш, ніж 5 млн. доларів. Організатора банди затримано.

За словами Прудченка, зловмисники настільки все відпрацьовували, визначали ролі та дії кожного, що їхній напад тривав до 2 хвилин.

Затриманого підозрюють у 18 нападах, йому загрожує покарання, передбачених сімома статтями КК України. Весь цей час чоловік використовував засоби професійної конспірації і змінив зовнішність.

За словами Сергія Прудченка, у злочинну групу входило п'ятеро осіб. Зловмисники нападали на ювелірні магазини протягом 2016 – 2018 рр.. на території Миколаївської, Одеської, Херсонської, Черкаської, Кіровоградської, Вінницької, Київської, Житомирської та Хмельницької областей.

«Зараз у розшуку залишаються четверо учасників групи. Інші не настільки суспільно небезпечні як він. Він грав основну роль - підшукував об'єкти, розробляв плани нападів, роздавав ролі, займався підбором транспорту. Був мозковим центром», - повідомив Прудченко.

Також, затриманому лідеру групи обрано запобіжний захід - 60 діб арешту без права внесення застави.

Йому загрожує покарання, передбачене сімома статтями Кримінального кодексу: за ст. 257  (Бандитизм), ч.4 ст.187 (Розбій), ч.2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом), ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ст. 348 (Замах на життя працівника правоохоронного органу) ККУ.

Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП, затримання, розшук, арешт, ювелірні вироби, херсон
В тему