26 Липня 2019
Новини

«Голос» Вакарчука зазнав кібератаки

«Голос» Вакарчука зазнав кібератаки

Партія «Голос» Святослава Вакарчука зазнала кібератаки.

Про це повідомляється на сайті політсили.

«Ми підтверджуємо, що на CRM-сервер, яким користується партія «Голос», сталася кібератака”, – сказано у повідомленні.

Зараз ІТ-фахівці партії з’ясовують наслідки і причини кібератаки на сервері, яким користується політсила.

«Ми підтверджуємо, що на CRM-сервер, яким користується партія «Голос», сталася кібератака. Фінансово чутливої інформації там не було. Ми просимо пробачення у людей, які довірили нам свої дані, і обов'язково врахуємо всі недопрацювання цієї короткої кампанії. Будемо інформувати про подальші кроки», – сказано у повідомленні.

Як згодом пояснили представники партії, фахівці виявили і ліквідували вразливість. Додали, що зараз CRM-система політсили застрахована від вразливості. Висловлюють припущення, що конфіденційні дані волонтерів злиті не були. 

«Це був жорсткий урок, але ми його вивчили і зробили всі потрібні висновки. Ми всі живемо у світі, де кібератаки відбуваються постійно, а тому важливо вміти оперативно виявляти і закривати вразливості. Наша команда працюватиме над тим, щоб дані наших волонтерів були захищені на найвищому рівні», — прокоментував керівник проекту впровадження CRM-системи Андрій Кучеренко.

Також повідомили, що саме завдяки волонтерам Кіберальянсу вдалося вчасно знайти слабке місце в захисті системи та оперативно його ліквідувати.

Нагадаємо, лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук дав обіцянку, що обрані депутати від його партії обов'язково будуть голосувати персонально.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, святослав вакарчук, політична партія, волонтери, інтернет
В тему

Останні матеріали