26 Липня 2019
Новини

Голову громади на Волині зі спільником-депутатом взяли на хабарі (фото)

Голову громади на Волині зі спільником-депутатом взяли на хабарі (фото)

На Волині голові однієї з ОТГ та її спільнику-депутату, які «погоріли» на хабарі, повідомили про підозру.

Оперативниками Управління захисту економіки у Волинській області викрито голову однієї з об’єднаних територіальних громад області, яка за попередньою змовою з депутатом цієї ж громади – членом постійної комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва та благоустрою ОТГ вимагали та отримали неправомірну вигоду від приватного підприємця у розмірі 50 тисяч гривень, повідомляють в Управлінні захисту економіки у Волинській області.

Наразі обом представникам влади повідомлено про підозру за ч.3 ст. 368 (Одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого службового становища, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

8 липня, оперативниками Управління захисту економіки у Волинській області за процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України під час отримання чергового «траншу» у сумі 25 000 гривень депутата об’єднаної територіальної громади ОТГ затримано «на гарячому».

Загальна сума отриманих «траншів» «нечистих на руку» представників влади склала 50 тисяч гривень.

Неправомірну вигоду посадовиця, з метою конспірації своєї протиправної діяльності та уникнення можливого притягнення до кримінальної відповідальності, отримувала через свого спільника-депутата ОТГ, який входив до складу цєї об’єднаної громади.

Як встановили правоохоронці, хабар голова ОТГ, спільно зі своїм спільником, вимагали від приватного підприємця за сприяння у затвердженні сесією ради позитивного рішення щодо затвердження звіту експертної грошової оцінки земельної ділянки, підписання головою ОТГ договору купівлі-продажу вищевказаної земельної ділянки, в тому числі і за особисте позитивне голосування за вказане рішення.

Луцьким міськрайонним судом депутату обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. На даний час вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу голові об’єднаної територіальної громади.

Читайте також:

Чиновниця з мерії Луцька вимагала від атовця $1000 (фото, відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему