25 Липня 2019
Новини

Моряків з російського танкера, затриманого СБУ, відпустили «на всі чотири»

Моряків з російського танкера, затриманого СБУ, відпустили «на всі чотири»

Моряків, яких сьогодні затримали на російському танкері, відпустили на свободу.

Про це повідомляє видання «Страна», посилаючись на власні джерела у спецслужбах.

При цьому з російських моряків узяли зобов’язання з’являтися на допити за викликом слідчого. Що чисто юридично не заважає їм виїхати з України – у справі вони проходять як свідки. Отже, жодних обмежень на пересування не мають.

Раніше стало відомо, що на борту російського танкера перебуває екіпаж із близько 15 громадян Російської Федерації. Перед цим у МЗС РФ заявили, що російська сторона з’ясовує обставини події затримання російського танкера NEYMA для вжиття адекватних заходів. У міністерстві відзначили, що Києву також «варто подумати про можливі наслідки таких дій для ситуації в Азовському морі».

Нагадаємо, 25 липня СБУ повідомила про затримання російського танкера NEYMA, який, за даними спецслужби, був перейменований у NIKA SPIRIT, щоб приховати його участь у блокуванні українських суден у Керченській протоці в листопаді 2018 року. Йдеться про інцидент, коли російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли та захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, азовське море, сбу, моряки, росія
В тему