25 Липня 2019
Новини

У Зеленського повідомили, на яку зарплату можуть розраховувати вчителі

У Зеленського повідомили, на яку зарплату можуть розраховувати вчителі

У команді президента України Володимира Зеленського визнали, що попередні заяви про вчительську зарплату в $4000 поки що нездійсненні – а ось $500 «непогано для початку».

Про це заявив в ефірі ObozTV експерт з питань освіти з президентської команди, кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» (№11 у списку) Сергій Бабак.

«У нас 440 тисяч вчителів. Можна їм зробити зарплати по $ 4000 – це вже такий відомий мем. Скільки це буде коштувати – давно вже порахували. Ми собі цього дозволити не можемо. Але чи потрібно до цього йти? Потрібно. У законі про освіту прописані три мінімальні заробітні плати. На даний момент це 13-14 тис. грн (трохи більше $500). Для початку буде непогано», – зазначив Бабак.

На його думку, педагог – одна з найважливіших професій.

«А коли у нас зараз молодий учитель, який приходить в школу, отримує 5100... Це ненормально», – обурився кандидат в нардепи.

«Учитель повинен отримувати максимально можливу зарплату. Те, що вона має бути вищою за середню – це взагалі не обговорюється»,– констатував він.

На початку липня 2019 року Кабмін схвалив реформу оплати праці педагогів з підвищенням до чотирьох прожиткових мінімумів мінімального окладу до 2023 року.

Постановою передбачено такі мінімальні оклади:

  • в 2020-му - 2,5 прожиткових мінімуми;

  • в 2021-му - 3 прожиткових мінімуми;

  • у 2022-му - 3,5 прожиткових мінімуми;

  • в 2023-му - 4 прожиткових мінімуми.

Прожитковий мінімум на липень 2019 року становить 1 936 грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, зарплата, вчителі, бюджет, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали