25 Липня 2019
Новини

Набридло ходити в тіні Зеленського, або хто претендує на пост Генпрокурора

Набридло ходити в тіні Зеленського, або хто претендує на пост Генпрокурора

Амбіції глави Офісу президента, Андрія Богдана, за деякими даними, підштовхують його до того, щоб зайняти пост генерального прокурора.

Про це повідомляє «Апостроф».

За інформацією джерел в оточенні президента, кандидат в прем'єр-міністри України Руслан Рябошапка є креатурою Богдана, а сам він хотів би зайняти крісло генпрокурора.

«У нього великі амбіції і йому набридло знаходитися в тіні президента. Тому він серйозно задумався про те, щоб зайняти цей пост», - говорить джерело в оточенні президента.

Якщо такий варіант не буде підтриманий главою держави і парламентом, то призначення саме Рябошапки - буде для Богдана найбільш прийнятним розвитком подій.

«Вони (Богдан і Рябошапка) довго сиділи в одному кабінеті в Кабміні, і через багато чого разом пройшли. Можна навіть сказати, що саме він ввів Рябошапку в команду, а не Данилюк, як багато хто думає», - каже співрозмовник видання, додаючи, що фактично і секретар РНБО Олександр Данилюк є протеже Богдана, який, таким чином, всіляко намагається стати монопольним каналом комунікації з президентом.

Політичний експерт Петро Олещук вважає, що призначення Руслана Рябошапки на пост генпрокурора було б цілком логічним.

«Для Зеленського тут основний параметр - особиста довіра, і, очевидно, Рябошапці він довіряє. Він потрапив у абсолютно чуже для себе оточення і бачить всюди можливості підстави, що хтось буде працювати проти нього. Тому він по максимуму намагається використовувати людей, які були з ним ще до обрання його президентом (Рябошапка був радником Зеленського в ході президентської кампанії), і ставити їх на ключові посади. При цьому Рябошапка має достатній рівень кваліфікації, для того, щоб цю функцію виконувати. Принаймні, з усього оточення президента він є найбільш кваліфікованим для вирішення цього завдання», - сказав Олещук.

Політолог Ігор Петренко зазначив, що, якщо говорити про професійні якості Рябошапки, то плюс в тому, що він має юридичну освіту і працював у різних органах, пов'язаних з протидією корупції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, андрій богдан, президент, гпу
В тему