25 Липня 2019
Новини

У Полтаві затримали вбивцю 18-річної дівчини в Києві

У Полтаві затримали вбивцю 18-річної дівчини в Києві

У Полтаві правоохоронці затримали хлопця, якого підозрюють у вбивстві 18-річної дівчини в Києві.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Нагадаємо, тіло загиблої Чернявської Анастасії з ножовими пораненнями поліцейські знайшли в квартирі, яку вона знімала в Голосіївському районі столиці. Поліцію викликав товариш батька дівчини, якого той попросив заїхати за адресою, де проживала дочка, і перевірити чи все з нею добре. Дівчина не виходила на зв'язок з 12:00 вівторка, 23 липня. Мертвою її виявили приблизно о 20:40 в той же день.

Поліцейські, які прибули на виклик, виявили не закриті двері квартири та сліди крові. Зайшовши всередину вони також побачили тіло дівчини й ніж. Слідчо-оперативна група провела огляд, працювали також судово-медичний експерт, криміналісти, кінологи зі службовими собаками.

Поліція приступила до пошуків вбивці: були зібрані свідчення свідків, вилучені записи з камер відеоспостереження. В результаті особу підозрюваного встановили і дізналися, що хлопець може переховуватися в Полтаві, куди терміново виїхали оперативники. Його затримали в місті 24 липня.

«Сьогодні хлопця затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України та доставляють до Києва, де слідчі проводитимуть з ним слідчі дії. Що характерно: він, ще коли поліцейським не було відомо про вбивство дівчини, разом з батьками і адвокатом прибув в полтавську поліцію і написав заяву про те, що в Києві на нього було скоєно напад. Однак достатньо речових доказів його причетності до цього злочину. Зараз він дає перші пояснення, згодом ми з'ясуємо мотив вбивства і обставини цієї події. За погодженням з прокурором йому буде оголошено про підозру у вчиненні умисного вбивства та обрано запобіжний захід», - розповів начальник Головного управління поліції в місті Києві Андрій Крищенко.

У квартирі, де сталося вбивство, правоохоронці вилучили його одяг зі слідами крові, які він намагався запрати, а в будинку, де він жив, проводять невідкладний обшук.

Попередньо відомо, що хлопець і дівчина познайомилися в Полтаві, дружили. Що сталося між ними в квартирі - встановить слідство. За вчинення умисного вбивства 18-річному жителю Полтави загрожує до 15 років позбавлення волі.

За даним фактом слідчі Голосіївського управління поліції почали кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП, вбивство, затримання, полтава, київ
В тему