24 Липня 2019
Новини

Батько політв’язня Павла Гриба: «Подальше утримання сина в тюрмі призведе до смерті»

Батько політв’язня Павла Гриба: «Подальше утримання сина в тюрмі призведе до смерті»

Павло Гриб, який має інвалідність з дитинства, незаконно утримується в російській в’язниці.

Обстеження політв’язня українця Павла Гриба показали, що подальше його перебування за ґратами призведе до внутрішньої кровотечі і смерті, заявив його батько Ігор Гриб, повідомляє «Новое время».

«Обстеження Павла показують, що динаміка дуже негативна і знаходження Павла у подальшому за ґратами приведе до смерті, бо у цих нелюдських умовах знаходження у колонії та ще й етапування буде – це прямий шлях до смерті, бо відкриється внутрішня кровотеча, і все», – сказав Ігор Гриб.

За словами батька Гриба, поки невідомо, куди будуть етапувати його сина.

Також Гриб розповів, що зустрічався з президентом Володимиром Зеленським.

«За тиждень до виборів у нас була зустріч із президентом. Там озвучили всю проблематику і всі пропозиції, які напрацьовані нами за ці роки. Чекаємо реакції від Офісу президента», – сказав він.

Нагадаємо, що 23 липня Верховний суд РФ залишив чинним вирок українському політв’язню Павлові Грибу, засудженому за заклики до тероризму до шести років колонії.

Павло Гриб зник у серпні 2017 року в білоруському Гомелі. Пізніше його виявили в СІЗО у російському Краснодарі.

За версією звинувачення, Гриб нібито схиляв школярку Тетяну Єршову із Сочі виготовити і підірвати вибухівку в школі. Дівчина нібито не любила «вчителів, учнів і всіх росіян». Однак сам Павло заявив, що не визнає звинувачень, і назвав справу сфабрикованою. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, павло гриб
В тему

Останні матеріали