23 Липня 2019
Новини

«Укольчик» без варіантів: у Німеччині щеплення стає обов’язковим для всіх дітей

«Укольчик» без варіантів: у Німеччині щеплення стає обов’язковим для всіх дітей

Спалахи кору не припиняються по всій Європі, тож ФРН прийняла новий закон, який робить щеплення обов’язковими для дітей.

Закон про захист від кору, проголосований бундестагом 17 липня 2019 року, набуде чинності 1 березня 2020 року. Батькам потрібно буде довести, що їхні діти були щеплені до вступу до школи чи дитсадка. Тим, хто не надасть дані про щеплення своїх дітей до 31 липня 2021 року, загрожує штраф на суму до 2500 євро, а їхнім нащадкам – заборона на відвідування школи, передає видання Dead Bees.

Це правило також стосується вчителів, вихователів, осіб, які здійснюють догляд, лікарів та інших дорослих, які працюють у громадських або медичних установах. Їм доведеться довести наявність необхідних щеплень, що дозволяють набути імунітет до вірусного захворювання. Крім того, в законопроекті те ж саме вимагається від шукачів притулку та біженців, якщо вони переїжджають у комунальне житло.

«Ми хочемо захистити всіх дітей від кору, чи це садочок, чи няня, яка працює погодинно, чи школа», – заявив міністр охорони здоров’я Німеччини Єнс Спан.

Для таких дій у німців є вагомі підстави. У 2018 році в Європі було зареєстровано 82 596 нових випадків кору, що в 15 разів перевищило показник 2016 року. І Німеччина виявилася однією з найбільш постраждалих країн: близько 651 нових захворілих на кір, повідомили в Європейському центрі профілактики та контролю захворювань (ECDC).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, німеччина, вакцинація, щеплення, діти
В тему