23 Липня 2019
Новини

Моряки пішли на дно: що відомо про пожежу на українському траулері

Моряки пішли на дно: що відомо про пожежу на українському траулері

На борту траулера «Іван Голубець», який загорівся і затонув біля узбережжя Західної Африки, загинуло як мінімум двоє моряків.

Про це повідомляє в Facebook колишній представник президента України в АР Крим Борис Бабін.

За словами Бабіна, капітаном судна був кримчанин Сергій Тимченко, який відправився в рейс з українськими документами. Також на борту були троє кадетів так званого «Керченського морського технологічного університету», що знаходиться на території окупованого Криму.

Бабін також звернув увагу на те, що, судячи з дивних дій екіпажу та обставин загибелі корабля, судно може бути замішано в різного роду махінаціях з державною власністю.

«Нагадаю, що «Іван Голубець» є у власності української державної компанії та оперувався «латвійським бізнесменом українського походження». Тобто, як завжди, маємо класичний вивід держресурсу наліво та його нещадну експлуатацію на ізнос, замість приватизації. При чому - експлуатацію у плідній співпраці українських чиновників як з підконтрольними росіянам кримськими «навчальними закладами», так й Російським морським регістром, РМРС (з літер цієї аббревіатури легко скласти й ФСБ, й СВР, й ГРУ РФ) та вкрай вірогідно не лише з питань рибальства», - заявив Бабін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, Світ, суспільство, судно, моряки, смерть, крим, африка
В тему