22 Липня 2019
Новини

Вперше в історії країни українець здійснив навколосвітню подорож

Вперше в історії країни українець здійснив навколосвітню подорож

У неділю, 21 липня, до України повернувся Артемій Сурін – мандрівник, бренд-амбасадор України, який вперше в історії держави здійснив навколосвітню подорож.

Про це УНН повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

Подорож під назвою «Big Circle» почалася 15 жовтня 2018 року і тривала рекордні 280 днів. Вперше в історії країни українець здійснив навколосвітню подорож за канонами Лондонської королівської географічної спілки: він побував на всіх шести континентах, у 40 країнах і перетнув всі меридіани планети, не скориставшись до жодним авіаперельотом. Також Сурін двічі перетнув екватор й подолав 100 тисяч кілометрів землею, річками, морями і океанами.

Зазначимо, Артемій Сурін розповів подробиці своєї подорожі, презентував фото-відео карту руху, та поділився враженнями щодо його арешту за звинувачуванням у шпигунстві та тюремного ув'язнення в Ісламський Республіці Іран.

Суріна, який здійснює навколосвітню подорож, 8 липня затримали в Ірані за те, що він вів зйомку за допомогою дрона. Йому закидали шпигунство. Після звільнення з тюрми його одразу забрали в посольство України.

«Я був фактично евакуйований нашими дипломатами з Ардакана, і укритий в безпечному місці — посольстві України», — розповів він.

У рекомендаціях Міністерства закордонних справ України подорожуючим в Іран наголошується на забороні вести зйомку в багатьох місцях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему