20 Липня 2019
Новини

На Волині митники «погоріли» на схемі викачування грошей із українців (фото)

На Волині митники «погоріли» на схемі викачування грошей із українців (фото)

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області спільно з працівниками Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в області у п’ятницю, 19 липня, в момент одержання неправомірної вигоди в сумі 175 доларів США затримано працівника Волинської митниці ДФС.

За даними регіональної СБУ, на хабарах «погоріли» головний і старший державні інспектори митного посту «Піща» Волинської митниці ДФС.

Посадовці налагодили механізм вимагання грошей у громадян, які перетинають державний кордон. За різні суми неправомірної вигоди митники обіцяли не створювати людям штучних перешкод при законному ввезенні на територію України особистих речей з-за кордону. 

Попередньо, розмір «данини», якою обкладали співгромадян збирачі мита, залежав, зокрема, від виду і об’єму речей, що перевозили із собою громадяни. 

Правоохоронці затримали головного держінспектора поблизу робочого місця під час отримання чергового хабара.

Раніше волинські СБУвці задокументували ще два факти «поборів» працівниками митниці.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення обом фігурантам про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. У межах провадження, розпочатого за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності інших посадових осіб, імовірно, причетних до незаконної діяльності. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, Фото
В тему