20 Липня 2019
Новини

Рубає катаною і стріляє з обох рук: знімають фільм про Тараса Шевченка – самурая (фото)

Рубає катаною і стріляє з обох рук: знімають фільм про Тараса Шевченка – самурая (фото)

Творці стрічки кажуть, що не мають наміру перетворювати канонічного Кобзаря на українського Дедпула, а лише трохи «олюднити».

В Україні в розпалі зйомки ну геть неординарного фільму «Тарас Шевченко: Перший самурай», що належатиме до популярного на Заході жанру меш-ап (від амер. «мішанка»). На знімальному майданчику кінокартини, яка становитиме собою суміш байопіку, вестерну і фантастики, побувало видання «Зе Бабель».

За сюжетом повнометражки, Кобзар володіє катаною, прийомами східних єдиноборств і одночасно з обох рук стріляє з пістолів. Продюсує фільм Юрій Мінзянов, засновник кінокомпанії Kristi films, а режисером став Роман Перфільєв. Ідея зробити зі Шевченка самурая сяйнула Перфільєву відразу після Революції гідності. Самурайська культура, за його словами, співзвучна з українською.

Антагоністом Тараса у майбутньому фільмі буде пихатий і небезпечний наркоторговець Яромир, який відібрав у поета його кохану Марію. Провчити кіношного злодія і повернути улюблену жінку, за сценарієм, Шевченкові допомагатиме друг – самурай на ім’я Акайо. 

«Звичайно, він (Шевченко. – Ред.) не супергерой на кшталт Дедпула. Ми й не хотіли знімати супергеройське кіно. Наш Шевченко просто не такий канонічний, яким його всі звикли бачити. Він — звичайна людина, сміливий, готовий постояти за себе. З почуттям гумору, своїми слабкостями, із коханням, яке в нього спробували відібрати», – таким головного героя бачить режисер Перфільєв.

Продюсер Мінзянов спочатку забракував сценарій через великий бюджет, але в 2018-му фільм посів перше місце серед повнометражних картин на конкурсі патріотичного кіно. Стрічка отримала 80 % державного фінансування від Мінкульту. Загальний її бюджет становитиме 24,5 мільйона гривень, з яких 19,6 мільйона виділив уряд.

Багатообіцяльний та інтригуючий фільм повинен вийти на екрани 5 березня 2020 року. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Таблоїд, суспільство, Фото
В тему