20 Липня 2019
Новини

У роковини по Шеремету Зеленський викликав силовиків на «килим»: «Хто вбив Павла?»

У роковини по Шеремету Зеленський викликав силовиків на «килим»: «Хто вбив Павла?»

Президент запросив керівників силових структур доповісти про хід розслідування справи про вбивство Павла Шеремета.

Від моменту вбивства відомого журналіста Павла Шеремета сплинуло три роки, а розслідування до чогось суттєвого не докопалось. У зв’язку із цим президент Володимир Зеленський запрошує зібратися 23 липня генпрокурора та інших правоохоронців і доповісти про хід слідства, передає ТСН.

Про це глава держави у суботу, 20 липня, написав у своєму Facebook.

«Розкриття вбивства Павла Шеремета попередній Президент та правоохоронні органи називали «справою честі». Минуло три роки. Питань залишається більше, ніж відповідей. 23 липня прошу зібратися Генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, голову Національної поліції та голову СБУ й доповісти про хід розслідування», – зазначив президент.

Він також запросив на зустріч журналістів. «Українська спільнота вже давно має отримати відповідь на питання "Хто вбив Павла?"», – резюмував гарант.

Нагадаємо, Павло Шеремет був убитий у центрі Києва 20 липня 2016 року. Поки злочин залишається нерозкритим. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на днище авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50. 

Під час розслідування з’ясувалося, що в ніч перед убивством Шеремета біля його будинку був помічений колишній співробітник СБУ. Його зафіксували камери відеоспостереження. Він мелькав біля будинку Шеремета принаймні кілька годин – і саме в цю ніч під машину журналіста заклали вибухівку. Колеги загиблого з'ясували, що чоловіка на відео звати Ігор Устименко. 

Поліція засекретила  всі ухвали судів щодо справи про вбивство журналіста Павла Шеремета із міркувань безпеки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, володимир зеленський, павло шеремет
В тему

Останні матеріали