20 Липня 2019
Новини

«Вмирав на руках у командира»: у 24-й ОМБР назвали імена загиблих бійців (фото)

«Вмирав на руках у командира»: у 24-й ОМБР назвали імена загиблих бійців (фото)

Загиблі – 31-річний старший солдат Роман Джерелейко та 33-річний командир взводу, старшина Олександр Бардалим.

Пізно ввечері п’ятниці, 19 липня, внаслідок снайперського обстрілу на Донбасі важких бойових втрат зазнала 24-а окрема механізована бригада імені короля Данила, місцем базування якої є Яворів на Львівщині. На facebook-сторінці королівської ОМБР розповіли про обставини загибелі двох своїх бійців. Від кульових поранень загинули 31-річний старший солдат Роман Джерелейко та 33-річний командир взводу, старшина Олександр Бардалим.

Обоє військових отримали смертельні поранення від рук ворожого снайпера. Спершу стрілець окупантів влучив у старшого солдата Джерелейка, коли той виконував роботи із облаштування бліндажа. Медик із сусідньої позиції надав бійцю попередню допомогу, а далі той потребував евакуації. Отримавши оповіщення по рації про поранення підлеглого, на місце події одразу прибули командир роти і командир взводу. Під час спроби витягти бойового товариша із зони обстрілу, саме закріплюючи солдата на ношах, дістав смертельних вогнепальних поранень старшина Бардалим.

«Характер поранення був несумісним із життям, і протягом хвилини часу Сашко помер на руках свого командира роти. Незважаючи на продовження обстрілу та небезпеку, бійцям вдалось евакуювати тяжкопораненого солдата Джерелейка. Медики робили усе можливе, щоб врятувати бійця, але, на жаль, велика крововтрата та характер поранення не дали йому шансів на життя і у міській лікарні м. Курахове він помер», – розповіли про останні хвилини побратимів у 24-й ОМБР.

В обох загиблих воїнів осиротіли семирічні сини. 

«Солдат Джерелейко Роман Васильович, 04.11.1988 р.н. був родом з м. Волочиськ, що на Хмельниччині. В нього залишились матір, батько, а також син Данило, 2012 р. н.

Старшина Бардалим Олександр Володимирович, 13.02.1986 р.н. – родом з м. Корсунь-Шевченківський, Черкаської області. Він був на війні з 2015 року і планував повернутись на якийсь час до своєї сім’ї, яку дуже любив і цінував, щоб відпочити. Проте, незважаючи на те, що до його звільнення з лав ЗСУ залишалось усього 20 діб, він не замислюючись кинувся рятувати пораненого… Як виявилось, ціною власного життя. В нього залишилась дружина та син Денис, 2012 р. н.», – ідеться в повідомленні. 

Вічна шана, слава та пам’ять полеглим захисникам України...

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Фото
В тему