19 Липня 2019
Новини

Не покотиться: в Україні почали вирощувати квадратні кавуни (фото)

Не покотиться: в Україні почали вирощувати квадратні кавуни (фото)

Органічні кавуни, які не скотяться зі столу і без тарілки, тепер вирощують і в Україні.

За цю справу взялося ТОВ «Дунайський аграрій» Ізмаїльського району, що на півдні Одещини. Підприємство багатопрофільне, тут не тільки вирощують органічну продукцію – зернові, бобові, баштанні, але і вигодовують органічних качок, курей, овець, пишуть «Факти».

За словами керівника підприємства Романа Дяжука, «Дунайський аграрій» – єдине в Україні підприємство, що вирощує органічні кавуни. А тепер ще й квадратні. «Мода» на такий вид баштанних і фруктів прийшла до нас із азіатських країн. Спочатку квадратні кавуни почали вирощувати в Японії – вже 30 років. Проте вирощують їх тільки на одному японському острові і в обмеженій кількості – 800 штук за сезон. Незвичайна форма ягоди виходить за рахунок того, що кожен кавун дозріває в пластиковому або скляному ящику, а потім дбайливо упаковується. У гривневому еквіваленті вартість японського квадратного кавуна сягає близько 4 тисяч гривень.

Отримана під Ізмаїлом партія незвичайних величезних смугастих ягід – поки тільки пробна: фермерам цікава реакція європейського ринку для можливого подальшого експорту своєї продукції.

Як уточнив Роман Дяжук, попит на таку продукцію в Україні поки тільки формується, проте ресторани і торгові мережі цікавляться нестандартними ягодами, незважаючи на те, що «дизайнерські» кавуни коштують значно дорожче, ніж звичайні – круглі та довгасті.

Довідка. Біопродукти, або органічні продукти, – продукція сільського господарства і харчової промисловості, виготовлена без використання (або з мінімальним використанням) синтетичних пестицидів, мінеральних добрив, регуляторів росту, штучних харчових добавок, а також генетично модифікованих організмів (ГМО).

 

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, Фото, Курйози
В тему

Останні матеріали