18 Липня 2019
Новини

Львівські виші б’ють рекорди серед абітурієнтів

Львівські виші б’ють рекорди серед абітурієнтів

Два львівські університети увійшли в топ-5 найпопулярніших вишів серед вступників.

Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Міністерства освіти і науки України, передає Politeka.

В Україні триває вступна кампанія. Абітурієнти вже подали до вищих навчальних закладів понад півмільйона електронних заяв, тому зараз в п’ятірці популярних вишів три столичних і два львівські університети.

Вступна кампанія цьогоріч стартувала 1 липня, а заяви виші почали приймати з 10 липня. Тому абітурієнти вже подали 504 333 електронні заяви. Найчастіше вони вибирали:

  • Київський національний університет ім. Шевченка – майже 20 000 заяв;
  • Львівський національний університет ім. Франка – майже 19 000 заяв;
  • Київський національний торговельно-економічний університет – близько 17 500 заяв;
  • НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського» – майже 16 500 заяв;
  • НУ «Львівська політехніка» – трохи більше ніж 15 000 заяв.

За два тижні вступної кампанії на гарячі лінії МОН від абітурієнтів та їхніх батьків надійшло понад 8000 звернень. Часті питання стосувалися реєстрації електронних кабінетів та подання заяв, виставляння і скасування пріоритетів, виявлення помилок у документах про освіту, пільг, вступу з Криму і Донбасу тощо.

Відзначимо, 39 випускників зі Львівщини отримали максимальний бал на ЗНО. Про це повідомила в середу, 26 червня, під час брифінгу директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

«39 випускників зі Львівщини отримали максимальний бал на ЗНО, тобто маємо 41 найкращий результат, оскільки двоє випускників зі Стрия та Львова отримали по 400 балів. Ми серед лідерів і на другому місці після м. Київ. Ця позитивна динаміка цього року зросла, тому що торік у нас було тільки 26 найкращих результатів», – зазначила Мандзій.

За її словами, найвищий результат абітурієнти показали на ЗНО з математики – 200 балів отримали 14 осіб, 8 – з хімії, 5 – з англійської мови, 6 – з української мови та літератури, 2 – із фізики, 3 – із біології, стільки ж – із історії України. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, вища освіта, абітурієнти
В тему