17 Липня 2019
Новини

В швейцарському селі можна купити будинок за… один франк

В швейцарському селі можна купити будинок за… один франк

Муніципалітет гірського села Монті Щага, розташованого в італомовному швейцарському кантоні Тічино, оголосив про продаж місцевої нерухомості за символічною вартістю.

Про це повідомляє Daily Mail.

Постарілі будинку в рустикальному стилі, який характеризується грубою кам'яною обробкою нижніх поверхів, продаються за ціною в один швейцарський франк.

Село знаходиться на лузі в горах зовсім поруч з кордоном Італії - з вікон більшості будинків видно озеро Маджоре. Майбутні мешканці села зможуть швидко дістатися до Мілана і озера Комо, уточнює видання.

Деякі з будинків зруйновані майже повністю, деякі знаходяться в більшій безпеці. При цьому, як підкреслюють в муніципалітеті, всі будівлі підключені до водопроводу. Купівля будинків за один франк можлива за умови обов'язкової реставрації будівель відповідно до місцевих законів.

Подібна практика продажу об'єктів історичної нерухомості за символічною вартістю, але з умовою відновлення, широко поширена в Європі. Так, в 2019 про подібні розпродажі оголошували в італійському місті Муссомелі і в естонському Кохтла-Ярве.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, швейцарія, нерухомість
В тему

Останні матеріали