17 Липня 2019
Новини

«Гра престолів» побила ще один рекорд

«Гра престолів» побила ще один рекорд

Фентезійний серіал «Гра престолів» побив рекорд за кількістю номінацій на премію «Еммі».

Про це повідомляється на сайті Академії телевізійних наук і мистецтв.

Шоу отримало 32 номінації, включаючи категорії «Краща драма» і десять акторських номінацій. Попередній рекорд протягом 25 років утримував серіал «Поліція Нью-Йорка», який в 1994 році отримав 27 номінацій.

 «Гра престолів», зокрема, побореться за звання «Кращої драми», а також за статуетки в категоріях «Кращі візуальні ефекти», «Кращі костюми», «Краща операторська робота», «Кращий підбір акторів».

Кіт Герінґтон і Емілія Кларк номіновані на звання «Кращих провідних акторів», а Микола Костер-Вальдано, Пітер Дінклейдж, Алфі Аллен, Ліна Хіді, Мейсі Вільямс, Софі Тернер і Гвендолін Крісті - на звання «Кращий актор другого плану».

Шоураннер серіалу Девід Бениофф і Ден Вайс отримали номінації в категоріях «Кращі режисери» і «Кращі сценаристи». Переможців оголосять 22 вересня в Лос-Анджелесі.

«Гра престолів» вже четвертий раз лідирує за кількістю категорій премії «Еммі» серед конкурентів. У 2014 році серіал був представлений в 19 номінаціях, в 2015-му - в 24, в 2016-м - в 23, а в 2018 році шоу отримало 22 номінації.

У травні заключну серію останнього, восьмого сезону «Ігри престолів» подивилися більше 19,3 мільйона разів. Це рекордне число переглядів для телеканалу HBO.

У вересні 2017 повідомлялося, що сьомий сезон серіалу «Гра престолів» подивилися нелегально понад мільярд разів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Світ, гра престолів, премія еммі
В тему