17 Липня 2019
Новини

Догралися: на Волині через дитячі пустощі згорів гараж і 6 тонн сіна

Догралися: на Волині через дитячі пустощі згорів гараж і 6 тонн сіна

Пожежа сталася в селі Зачернеччя Любомльського району.

Повідомлення про цю подію надійшло до Служби порятунку 16 липня о 18:19, інформують в УДСНС України у Волинській області.

Очевидці розповіли, що горить дерев’яний гараж в одному з домоволодінь цього села. На ліквідацію пожежі виїхали вогнеборці місцевої пожежної охорони селища Луків та 10-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Любомля. Завдяки вчасному повідомленню про пожежу та оперативним діям рятувальникам вдалося уникнути розповсюдженню вогню на будівлі, що стояли поруч.

Пожежу вогнеборці ліквідували о 19:30, але вогонь все ж встиг знищити будівлю, де й виникло загорання, а також піднавіс, де зберігалося 6 тонн сіна.

Як з’ясувалося згодом, поблизу цієї споруди діти 7 та 8 років бавилися сірниками. Кинутий у бік господарської будівлі сірник і спричинив пожежу.

Щоб уникнути пожеж від дитячих пустощів з вогнем, необхідно виконувати наступні заходи:

– навчайте дітей елементарним правилам поводження з вогнем;

– не залишайте дітей наодинці з ввімкнутими в електромережу електроприладами; запальнички, сірники та інші предмети, що легко займаються зберігайте у недоступних для дітей місцях;

– попереджайте сусідів про те, що в квартирі залишилася дитина.

Культуру безпеки необхідно прищеплювати дітям з раннього дитинства і не припиняти цієї роботи у міру дорослішання, переходячи разом із ними на новий рівень. Це довгий і важкий процес, в якому кожен з нас повинен брати участь.

Говорячи про все це, звичайно, слід згадати про величезний матеріальний збиток від пожеж, проте головною втратою стає найдорожче – здоров'я або саме життя дитини. Поки ніхто з нас не може бути повністю впевнений, що ця біда не спіткає нас і наших дітей, що, незважаючи на всі превентивні заходи, здоров'я і життя дітей виявляться поза небезпекою.

Слід мати на увазі, що якщо пожежа станеться в результаті бездоглядності дітей з заподіянням кому-небудь збитку, то батьки несуть за це відповідальність у встановленому законом порядку.

Читайте також:

У Луцьку горіла квартира, в якій перебував чоловік з інвалідністю

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, НП, пожежа, діти, село
В тему