17 Липня 2019
Новини

Коли люди зможуть читати думки один одного – Ілон Маск

Коли люди зможуть читати думки один одного – Ілон Маск

Компанія Neuralink, яка належить Ілону Маску, продемонструвала пристрій, який здатний реєструвати активність мозку щура за допомогою тисяч електродів, імплантованих поруч з нейронами і синапсами.

Це дозволить в майбутньому розміщувати високошвидкісні обчислювальні системи всередині мозку людини без шкоди організму. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Стартап, який підключив до свого проекту 150 мільйонів доларів, буде домагатися схвалення Управління з контролю за продуктами харчування і препаратами (FDA) клінічних випробувань на людях. Мета експерименту полягає в тому, щоб просвердлити отвори в черепах паралізованих пацієнтів і вставити імплантати, які дадуть можливість подумки управляти цифровими пристроями.

Однією зі складностей є утворення з гліальних клітин аналога рубцевої тканини навколо проводів, яка погіршує передачу чітких сигналів. Для подолання цієї проблеми Neuralink створила робота, який здатний точно розміщувати нитки (товщиною в чверть волоса), пронизані десятками електродів. Робот здатний уникати кровоносні судини, запобігаючи можливу шкоду мозку і утворення рубців.

Дослідники провели не менше 19 операцій на гризунах і успішно розмістили нитки в 87 відсотках випадків. Крім того, за словами Ілона Маска, проводяться експерименти за участю мавп. У людей дроти будуть зчитувати мозкові сигнали і передавати їх в невеликий пристрій, імплантований за вухом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, ілон маск, думка
В тему