17 Липня 2019
Новини

Аномальний рекорд: червень у світі став найспекотнішим за останні 30 років

Аномальний рекорд: червень у світі став найспекотнішим за останні 30 років

Аномальна спека, яка у червні панувала в Європі, побила рекорди.

Про це повідомляє УНН із посиланням на Associated Press.

Так, дані, зібрані за допомогою супутникової програми Європейського Союзу «Копернікус», показали, що середня температура в Європі в червні 2019 року була більш ніж на 2 градуси за Цельсієм вище, ніж за 30-річний період від 1981 до 2010 року.

Інтенсивна спека в кінці червня також подолала попередній загальноєвропейський рекорд за місяць, встановлений у 1999 році, на 1 градус за Цельсієм.

Франція, Швейцарія, Австрія, Німеччина, Чехія та Іспанія зареєстрували нові національні максимуми температури за червень, а у південному французькому місті Галларг-ле-Монтюйо 28 червня було зафіксовано 45,9 градуса за Цельсієм.

Температури були вище середніх в більшості країн і океанічних районів, за деякими винятками, зокрема, в західній частині Росії і в Канаді. Гаряче повітря з Сахари викликало коротку, але рекордну хвилю тепла в більшості європейських країн. Лісові пожежі охопили східну частину Росії, де температури були незвично високими.

Індія і Пакистан постраждали від найсильнішої посухи за останні десятиліття, а також спеки - там було більше 50 C. Очікується, що теплові хвилі стануть частішими, оскільки планета продовжує нагріватися при збільшенні концентрації парникових газів. 

В окремому дослідженні міжнародна група експертів, які вивчають можливий зв'язок між екстремальними погодними явищами та зміною клімату, попередила, що Європа стикається із все частішими та більш інтенсивними хвилями тепла.

Нагадаємо, цьогорічний червень у Києві став найтеплішим з 1881 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, спека, світ, рекорди
В тему