17 Липня 2019
Новини

Зеленський запропонував звільнитися губернатору Миколаївщини

Зеленський запропонував звільнитися губернатору Миколаївщини
 
Сьогодні, 17 липня, Президент України Володимир Зеленський відвідав Миколаїв. Після зустрічі з очільниками міста та області він запропонував в. о. голови Миколаївської обласної державної адміністрації В'ячеславу Боню написати заяву на звільнення.
 
Рішення пов'язане зі скандалом довкола будівництва аеропорту, - пише «Громадське».

Під час ознайомлення з інфраструктурою та умовами функціонування Миколаївського міжнародного аеропорту Зеленський зазначив, що з ремонтом аеропорту склалася «дивна ситуація, яка викликає багато питань». Це стосується ефективності використання коштів.

«Крім того, ремонт супроводжують постійні скандали – судові справи щодо фірми-підрядника, трагічна ситуація з попереднім директором аеропорту Волошиним», – цитує Зеленського його пресслужба.

Зеленський поцікавився у гендиректора аеропорту Федора Барни, скільки треба коштів і які строки добудови, який пасажиропотік. Той зазначив, що останніми були чартерні польоти у липні, а регулярні рейси не літають, зокрема через брак диспетчерів.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк відповів, що диспетчерів не направляють через відсутність завантаження і чітких графіків регулярного авіасполучення. Президент звернувся з проханням направити диспетчерів на певний період – для експерименту, а гендиректор аеропорту має забезпечити авіаперевізників.

Присутні журналісти та активісти закликали Зеленського сприяти у розслідуванні щодо використання коштів на ремонт летовища. Крім того, наголошувалося, що в області є проблема з криміналітетом, рейдерськими захопленнями та корупцією.

«Ви робите такий вираз обличчя, наче ви ні до чого і перший раз прийшли. Чому ви до людей ставитесь, як до скотів?... Усі кажуть, що Миколаїв є бандитським містом. Це нормально? Чиновники поводяться, як бандити», – звернувся до присутніх миколаївських чиновників Зеленський.

Нині шукають кандидатуру на посаду голови Миколаївської ОДА, додав Зеленський, та закликав активістів запропонувати, кого вони хотіли б бачити очільником облдержадміністрації.

 
 
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, звільнення, аеропорти, володимир зеленський, Політика, миколаїв
В тему
^ Наверх