17 Липня 2019
Новини

На Волині заступник мера «погорів» на хабарі (фото)

На Волині заступник мера «погорів» на хабарі (фото)

На Волині підозрюваному в одержанні неправомірної вигоди заступнику міському голови обрали запобіжний захід.

Слідчі детективи Головного управління Національної поліції в області у співпраці із Управлінням захисту економіки в області за процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України викрили та припинили функціонування злочинної схеми вимагання неправомірної вигоди, організованої заступником голови одного з міст Волині, повідомляють у ГУ НП у Волинській області.

Минулої п’ятниці, 12 липня, правоохоронці затримали посадовця під час отримання ним 10 тис. грн. неправомірної вигоди. Правопорушник, котрий за сумісництвом обіймає також посаду секретаря міської ради, вимагав гроші від підприємця за надання дозволу на розташування на території міста малої архітектурної форми без дозвільних на це документів. У разі домовленості, заступник міського голови обіцяв підприємцю подальше сприяння в одержанні офіційних дозвільних документів на виконавчому комітеті міської ради.

Посадовцю оголосили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваному міру запобіжного заходу - цілодобовий домашній арешт. Триває досудове слідство. Санкція статті визначає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, учора слідчі детективи поліції області спільно із співробітниками Управління служби безпеки України за  процесуального керівництва прокуратури викрили сільського голову одного із районів області на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 5 тис. доларів США за виділення земельної ділянки.

Читайте також:

15 тисяч «зелених»: на Волині сільського голову взяли на хабарі

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему