17 Липня 2019
Новини

Подароване Україні військове обладнання простоює в контейнерах, — Міноборони Канади

Подароване Україні військове обладнання простоює в контейнерах, — Міноборони Канади

Міністр оборони Канади Хардж Саджан заявив, що на українських складах простоює отримане від міжнародних союзників військове обладнання.

Про це він сказав в інтерв'ю Radio Canada International. 

«Я їздив в Україну і бачив подароване іншими державами обладнання, яке порошиться в океанських контейнерах», - сказав Саджан.

Він вважає, що замість нагальних потреб в обладнанні, Україні варто зосередитися на розвитку власних оборонних інститутів.

«Якщо зібрати потроху тут і там, то так не спрацює. Що Канада намагається домогтися своєю присутністю в Україні, так це допомогти їм розробити належний план», - зазначив міністр. 

Майкл Карпентер, керуючий директор Центру дипломатії і глобальної взаємодії Пенн Байдена і колишній високопоставлений чиновник Пентагону, відповідальний за Росію, Україну і Євразію, сказав, що підхід Саджана «абсолютно правильний».

За словами Карпентера, Україні необхідно серйозно поставитися до глибоких структурних реформ своїх оборонних інститутів.

На його думку, адміністрація Обами доклала чимало зусиль, щоб допомогти Україні розробити дорожню карту для військової реформи. Результатом став документ під назвою «Бюлетень стратегічної оборони».

«Це дуже всеосяжний план, щоб зробити збройні сили України більш здатними і більш сумісними з НАТО», - сказав Карпентер.

«Але справжня проблема з цією дорожньою картою полягає в тому, що серед високопоставлених співробітників Генерального штабу був великий опір, бо вони діяли у відповідності з радянською логікою», - уточнив він.

Карпентер сказав, що він сподівається, що новий уряд буде працювати над тим, щоб відсунути в бік ці старі кадри, які пройшли радянську підготовку, і просунути інших офіцерів із західною освітою, які щиро хочуть проводити реформи.

За словами Саджана, після виборів 21 липня та формування нового українського уряду вони вирішать місію своїх військових і яке обладнання їм потрібно.

«І з цього моменту ми подивимося, як просуваються деякі з цих розмов, але те, що ми зробимо тут, - це переконаємося, що готові підтримати план, який вони розроблять», - сказав Саджан.

За словами Саджана, помістивши Україну до списку країн, яким дозволено закуповувати канадську військову техніку і зброю, і підписавши угоду про співробітництво в галузі оборони з Києвом, Оттава вже створила правову основу для можливого продажу зброї або поставок оборонних технологій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, зброя, обладнання, міністерство оборони, канада
В тему

Останні матеріали